ROSE

Sunt darurile o recompensa a caracterului?

Cand Isus i-a trimis pe ucenici sa faca minuni, si le-a dat putere sa vindece bolnavi, l-a trimis si pe Iuda? Biblia nu ne spune ca nu l-ar fi trimis, ba dimpotriva ne spune ca i-a trimis pe cei 12, asa ca era inclus si Iuda care a primit acelasi dar de a vindeca la fel ca ceilalti 11 (Luca 9:1-2). Iuda, cel care fura din punga unde se adunau banii, Iuda care avea sa Il vanda. Isus il cunostea pe Iuda foarte bine, dar in ciuda caracterului sau de doi lei, i-a dat si lui puterea sa-i vindece pe cei bolnavi.

De ce atatia oameni lipsiti de caracter, vorbesc in limbi, ba chiar proorocesc, ba chiar fac alte minuni. Oare darurile sa nu fie o recompensa pentru caracterul omului? De ce Isus le-a spus celor care au venit la El, spunandu-I ca au vindecat bolnavi si au facut minuni in numele Lui : „plecati de la Mine”? (Matei 7:21-23) Oamenii astia facusera minuni in numele lui Isus, dar nu au fost primiti de El din pricina lipsei caracaterului lor, facusera minuni dar exista faradelege in vietile lor.

Semnele si minunile la urma urmei nu Il incalzesc pe Dumnezeu cu nimic vizavi de relatia noastra personala cu El, semnele si minunile pe care le face prin tine sau prin mine, sunt ca oamenii sa vada ca intr-adevar El nu glumeste, ci este asa cum spune ca este, semnele si minunile vorbesc despre maretia si dragostea Lui fata de noi, dar vizavi de relatia noastra cu El, Isus isi doreste sa Il iubim,  sa ascultam de El, ascultare in lucrurile mici,  El vrea relatia intima cu noi, nu prea e incantat sa Il cautam doar pentru daruri. Relatia bazata pe o astfel de atitudine se rupe in cele din urma, cel care da daruri se va satura sa le dea la infinit, fara ca relatia sa se solidifice, fara ca dragostea sa creasca, sau macar sa ramana la un nivel acceptabil. Nu le va lua inapoi pentru simplul motiv ca Biblia ne spune ca lui Dumnezeu nu ii pare rau de darurile pe care le ni le da.

Stiu lucratori din afara a caror slujire era plina de semne si minuni dar li s-au descoperit bube mari in viata personala, si ma intrebam cum e posibil  ca lucrarea  cuiva sa fie insotita de semne si minuni si totusi caracterul sa fie jalnic. Sunt o gramada de oameni care vorbesc in limbi dar nu vrei sa le cunosti caracterul, mai bine sa nu ii cunosti ca o sa regreti ca i-ai cunsocut. Si sa nu aud bazaconia conform careia la inceput au vorbit in limbi de la Duhul Sfant si acuma vorbesc in limbi dracesti, pentru ca oricat as cauta justificare biblica pentru asta nu gasesc. Darurile raman, ei inca vorbesc in limbi duhovnicesti, inca proorocesc, dar nu au grija de caracterul lor, se prea poate ca al lor caracter sa fi fost la fel de jegos cand Dumnezeu le-a dat darurile respective, si in majoritatea cazurilor asa si este.

L-am auzit pe Bill Johnson spunand o chestie f interesanta si anume ca Dumnezeu ne da darurile spirituale nu pentru ca noi am ajuns la nu stiu ce mare performanta spirituala, ci pentru ca vrea sa ne impinga de la spate, sa ne motiveze prin acele daruri, sa ne faca sa intelegem ce putem ajunge in Hristos, daca ne curatim viata si ne cizelam caracterul. Darurile sunt un fel de momeala a lui Dumnezeu prin care vrea sa ne faca curiosi asupra imensitatii Imparatiei Lui, chiar daca nu meritam, chiar daca suntem varza, El vrea sa ne scoata din banal prin manifestarea puterii Lui. Aa, ca multi nu ii inteleg intentia si profaneaza darurile pe care le primesc de la El, asta e alta treaba, nu mai e Dumnezeu raspunzator de lucrurile astea.

Gandeste-te ca Isus ii unge cu putere pe cei 12 si ii trimite sa predice Evanghelia si sa vindece bolnavi. (Luca 9,10) Ca urmare a acestor minuni, ce fac ucenicii? Se cearta care sa fie mai mare – o super minunata trasatura de caracter iese la iveala. Ba mai mult Iacov si Ioan se gandesc sa faca dreptate si sa coboare foc din cer care sa ii mistuie pe locuitorii neospitalieri ai unui sat, Isus le spune clar ca sunt insufletiti de orice alt duh, numai de Duhul Sau nu. Ce face Isus? Nu se gandeste „mai am dat-o in bara, oamenii astia sunt lipsiti de caracter, le-am dat putere sa faca minuni si uite la ei, gata, experiment esuat”  Nu! Sti ce face? Mai alege 70 de aceeasi spetza cu cei 12, ba chiar mai rai si le da putere sa faca minuni, acesti 70 in urma unei predici mai greu de digerat a lui Isus despre trupul si sangele Lui, il parasesc in bloc. (Ioan 6)

La urma urmei lipsa de caracter nu a fost un impediment pentru Isus, sa ii imputerniceasca pentru a face semne si minuni, a stiut ca oamenii astia se vor certa pentru intaietate, ca Ioan si Iacov nu cunosc mila, ca intr-un final il vor parasi si trada, si cu toate acestea nu a asteptat ca aceste defecte din caracterul lor sa fie rezolvate si apoi sa le dea darurile sprituale.

Reclame

One response

  1. 1 ioan2;4 srie asa:-Cine zice :Il cunoscsi nu pazeste poruncile Lui este un mincinos si adevarul nu este in el. .In alta parte scrie ca Duhul este Adevarul…In acest context , daca adevarul nu este in el nu este nici Duhul..Daca nu are duhul Sfint in el ,cum poate vorbi prin Duhul?
    Sunt oameni de doua ori morti…vezi Iuda..vers 12..Deci sunt oameni cazuti de la credinta ..Ei au parasit calea dreapta si s-au luat pe urmele lui Balam..Acesti oameni sunt aceia care vor spune : Nu am prorocit noi in numele Tau..NU am scos draci? In ezechiel 33;13 reiese ca daca cel neprihanit se abate de pe caile Domnului se va uita toata neprihanirea…Deci nu e de mirare ca li se va zice :-Niciodata nu te-am cunoscut In 1 cor. reiese ca daca cineva nu are dragoste..etc…este egal cu nimic.Dumnezeu este dragoste …Daca cineva face minuni fara dragoste, inseamna ca le face fara Dumnezeu..Atunci poate sa faca niste semne s-au minuni cu putere oculta ,,dar nicidecum cu Duhul Sfint
    Cine are marturia Duhului Sfint aceia sunt copii Domului.Marturia Duhului sunt darurile si roadele…Ucenicii au spus: Noi suntem martori ca si Duhul Lui Dumnezeu pe care-l da celor ce asculta de El Darurile Duhului functioneaza cind vrea Domnul ,nu cind vrem noi…Poate vei zice : dar uite ca in urma predicii( unui om cazut de la credinta)a primit unii vindecarea …Sunt de acord ..Ei au primit vindecarea ca au crezut Cuvintul vestit,dar asta nu inseamna ca predicatorul a avut darul vindecarilor.Daca cineva traieste in pacat continu Duhul Sfint se intristeza si pleaca…NU stingeti Duhul
    deci ca concluzie Darul Duhului Sfint nu mai functioneaza daca cineva traieste in pacat..

    iunie 16, 2011 la 11:33 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s