ROSE

„Faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant”

El le-a zis: „Cand va rugati, sa ziceti: Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant. (Luc.11:2)

Adica voia lui Dumnezeu e la fel si in cer si pe pamant? Adica ceea ce vrea Dumnezeu sa se intample in cer, si se intampla, acelasi lucru il doreste si pe pamant? Sau Isus a gresit cand ne-a invatat cum sa ne rugam, sau chiar asa e. Cred ca scoatem din ecuatie faptul ca Isus ar fi exagerat cu ” vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant”, nu?

Bine, daca suntem de acord ca Isus nu a exagerat, sau gresit cand a spus asa ceva, atunci hai sa ne intrebam, care o fi voia lui Dumnezeu in cer cu privire la boala? Nu prea imi imaginez in cer oameni in scaune cu rotile umbland pe strazi de aur, nici in carje. Daca voia lui Dumnezeu in cer unde cica nu mai e plans si chin, este ca oamenii sa fie sanatosi, atunci Isus tocmai ne-a spus in acea rugaciune, ca aceeasi voie a Tatalui trebuie sa se faca si pe pamant.

Daca Dumnezeu vrea boala pe pamant, daca vrea slefuirea nostra prin boala, ceva nu e in regula cu ceea ce a spus Isus, era prea entuziasmat si i-a fugit logica de sub picioare. Daca cumva voia Tatalui este vindecarea noastra, si nici nu i-a trecut prin cap sa ne vrea bolnavi, atunci se minte la noi in biserici pe rupte, adica no, diavolul ne minte rau de tot.

E atat de simplu totul, mai demult nu am crezut ca un om fara minte poate sa inteleaga voia lui Dumnezeu, ma gadneam ca iti trebuie totusi un grad cat de cat de inteligenta, dar nu e asa, daca sti cat fac doi cu doi, chiar asa greoi sa numeri pe degete, cu siguranta ca vei intelege care e voia lui Dumnezeu.

Isus a spus „vreau ca voia Tatalui exprimata in ceruri sa fie coborata pe pamant”.  Si sti ce a facut Isus in umblarea Lui pe pamant? Exact asta a facut – a coborat Imparatia si voia Tatalui printre oameni, prin vindecare si eliberare atat spiritual cat si fizic. Isus ne-a aratat prin ceea ce a facut, care e voia Tatalui. Ce e asa de greu de inteles nu stiu? De ce mi-au trebuit atatia ani sa pricep ceva atat de simplu, iar nu stiu.

Tatal din cer i-a spus „Fiule, ii vindeci pe toti care vin la Tine, fara exceptie, asta e voia Mea” si Isus a facut exact ce Tatal i-a spus sa faca, a vazut care e voia Tatalui in ceruri si a coborat-o pe pamant.

Si prin rugaciunea Tatal nostru, Isus ne-a invatat si pe noi cum sa ne rugam, ce asteptari sa avem, ce sa cautam, prin acesta rugaciune Isus ne-a spus „asteptati-va la aceleasi lucrari pe care le-am facut Eu, dupa cum Eu am coborat voia Tatalui pe pamant, la fel tre sa faceti si voi”, de fapt „vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant” este idem cu „cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu, ba inca va face altele si mai mari”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s