ROSE

De cate ori a binecuvantat Isus furtunile?

De cate ori a binecuvantat  Isus furtunile? De cate ori Isus a vazut o furtuna si i-a poruncit sa mearga in orasul X ca sa ii loveasca pe cetatenii acelei cetati pentru ca merita si asa poate poate se vor pocai?

Am facut o teologie pe care am scos-o nu stiu exact de unde, cum ca Dumnezeu trimite uraganele sa faca prapad, ca Dumnezeu a maturat Moldova cu inundatii, dar imaginati-va ca Isus ar merge in Moldova si bietii oameni ar striga dupa ajutor, iar El le-ar spune: „suferiti ca meritati, stati ca mai vine o tura, Tata va mai trimite o tura saptamana viitoare, un ciclon de toata frumusetea”. Cum il stiu pe Isus al Bibliei, nu Isus cel inventat de noi, banuiesc ca le-ar fi explicat cine e in spatele inundatiilor si daca ar fi gasit receptivitate (credinta) ar fi poruncit ciclonului sa dispara, ar fi mustrat duhurile intunericului care au facut  prapad acolo, si ar fi oprit ploaia.

Isus a facut bine peste tot pe unde a umblat, a vindecat, a eliberat, a oprit furtunile. De ce? Pentru simplul motiv ca a stiut cine e in spatele boli si furtunilor, si a mai stiut si care e voia lui Dumnezeu. In mintea lui Isus, diavolul si Tatal nu stateau la targ in ce priveste vietile noastre, Isus stia clar care e voia unuia si a celuilalt, nu a fost nimic confuz si nimic care sa Il faca sa nu fie sigur daca sa vindece pe cineva sau nu, sa opreasca furtuna sau nu.

Daca voia Tatalui ar fi fost ca nu stiu ce uragan sa ii loveasca pe oamenii neasculatori, i-ar fi spus lui Isus „Fiule, porunceste uraganului Itzic sa loveasca Nazaretul, pentru ca uite ei nu cred in tine, hai sa le aratam cine e seful”. Si totusi nu s-a intamplat niciodata asa ceva.

Mai mult cand Ioan si Iacov vor sa coboare foc asupra unui sat neospitalier, Isus le spune ca sunt insufletiti de un duh care nu are de a face cu Dumnezeu. Isus ar fi putut sa le spuna lui Ioan si lui Iacov „Ok, sa vina focul peste orasul asta, sa vina uraganul, tornada, inundatiile, nu ne-au primit bine, acuma sa suporte pedeapsa lui Dumnezeu”.

Se pare ca Isus nu a binecuvantat nici o furtuna, ci dimpotriva le-a potolit.

Ps. Articolul asta este dezvoltarea unei idei pe care am auzit-o intr-o predica pe net nu demult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s