ROSE

Caracter + semne si minuni

Nu pot sa inteleg de ce majoritatea crestinilor prefera sa se concentreze doar asupra unui aspect al invataturii lui Isus, ba unii vad numai moralitate si orice vindecare e falsa, orice minune e de la diavolul, ori altii uita ca pot ajunge cu tot cu vorbirea in limbi si cu minunile in iad.

De ce nu se poate lua in considerare TOATA invatatura lui Isus?  Baptistii il vad pe diavolul in orice manifestare supranaturala, iar penticostalii au uitat ca mai exista si caracterul de care tre sa se ocupe. Aa, o sa imi spuna fratii baptisti: „noi o sa mergem in cer si fara semne si minuni dar penti nu”. Io stiu asa, ca Isus pe care Il vad in Biblie a vorbit si despre schimbarea caracaterului si despre semne si minuni.

Daca nu ii convine cuiva, treaba ta frate sau sora, poti sa te enervezi pana nu mai poti, dar Isus nu a fost doar moral, El a manifestat si puterea lui Dumnezeu prin vindecari, semne si minuni. Si daca zici ca umbli pe urmele Lui ar trebui sa fi interesat de ambele aspecte, nu de alta dar El a vorbit si a manifestat ambele aspecte. Ce e atat de complicat?

Serios, ce anume te face sa te ti cu dintii doar de un aspect si pe celalalt sa il lasi in plop, ba mai mult sa il consideri ca fiind de la diavolul?

Poate unii cred ca eu ma axez doar pe latura supranaturala, va invit sa va uitati la tot blogul, am scris despre moralitate si caracter pana m-am saturat, poate sute de articole, acum a venit momentul sa vorbesc mai mult despre lucrurile supranaturale, fara sa uit de caracter.

Daca Isus ar fi vorbit doar despre felul cum trebuie sa ne purtam unii cu altii, si ar fi lasat bolnavii si indracitii sa chinuie, le-ar fi explicat cum trebuie sa isi modeleze caracaterul si sa isi poarte boala, pe cuvantul meu ca asa as scrie si eu pe blog, dar Isus al Bibliei, a vorbit si infaptuit atat schimbarea caracterului cat si vindecarea si eliberarea, semnele si minunile.

Isus a dat o egala importanta ambelor aspecte asa ca daca Evanghelia pe care o auzi se bazeaza doar pe unul din cele doua aspecte este o Evanghelie truncheata, si nu ma intereseaza cum se numeste predicatorul si cate scoli si carti are scoase, daca nu predica intregul mesaj a lui Isus, sorry, nu predica toata voia lui Dumnezeu ci rupe in doua inima lui Isus.

Reclame

2 responses

 1. ELVIRA

  Fratii dragi,nici un cult nu te mantuie ,decat credinta si faptele,mantuirea este personala si fiecare are dreptul sa-l slujeasca pe DUMNEZEU in ce cult doreste…adevarati copii ai Domnului vor fi alesi din toate cultele,insusi Dumnezeu isi va aduna copii lui,pentru ca sunt inselati de proroci mincinosi…DUMNEZEU sa va binecuvinteze cu viata vesnica pe toti prietenii acestui sait…Iubiti-va asa cum va poruncit ISUS…

  august 22, 2010 la 9:28 pm

 2. Felicitari pentru blog!
  As dori sa va propun 2 bloguri pe care sa lasati link cu blogul dumneavoastra pentru a putea trimite oameni la acest articol:
  http://minunicrestine.blogspot.com/
  in care gasiti minuni ale Sinftilor de la Aiud , minunile Parintelui Arsenie Boca, A Sfintei Parascheva,ale Fecioarei de la Parepa (Romania!!!!) si multe altele.
  http://duhovnicii.blogspot.com/ la acest articolul ?
  Lasa-ti un link la http://duhovnicii.blogspot.com/ un blog in care gasiti despre : Parintele Arsenie Boca,Parintele Arsenie Papacioc , Parintele Ilie Lacatusu , Parintele Ilarion Argatu ,Parintele Ilie Cleopa , Parintele Lavrentie Strove , Parintele Nicolae Steinhardt , Parintele Paisie Olaru, Parintele Benedict Ghius , Parintele Serafim Popescu , Parintele Paulin Lecca , Parintele Dometie Manolache ,Parintele Sofian Boghiu , Parintele Ghelasie de la Frasinei , Parintele Proclu Nicau , Parintele Ioanichie Balan , Parintele Iulian Lazar , Parintele Constantin Galeriu , Parintele Dionisie Ignat , Parintele Adrian Fageteanu , Parintele Mina Dobzeu , Parintele Iustin Parvu , Parintele Petroniu Tanase , Parintele Ioan Iovan , Parintele Teofil Paraian , Parintele Rafail Noica , Parintele Gherontiu Puiu , Parintele Elefterie de la Dervent , Parintele Arsenie Praja ,Parintele Marcu de la Sihastria,Parintele Macarie de la Pasarea,Parintele Sfant Ioan Iacob Hozevitul
  Doamne ajuta!Crestini uniti-va ca Dumnezeu ne va ajuta!”Creştinismul reprezintă o trecere de la dreptate la dragoste.”N.Steinhardt

  septembrie 20, 2010 la 12:07 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s