ROSE

Cum sa intri in mostenirea lui Avraam – Joseph Zabarte (2/6)

Cand incerci sa traiesti in conformitate cu legea, cand iti pui viata sub lege, Biblia ne spune ca anulezi credinta. Vreau sa va explic asta in alt fel, dar vreau sa punem bazele mai intai. Credinta isi pierde rostul, daca traiesti dupa lege si promisiunea mostenirii nu isi are rostul. Tu esti in Hristos, asta te face mostenitor, dar sa presupunem ca, desi esti in Hristos si acuma esti un mostenitor, un mostenitor legitim, totusi incerci sa primesti promisiunea prin lege in loc sa o primesti prin credinta. Ce se intampla este faptul ca tu nu iti anulezi mostenirea, dar o faci sa fie fara rost, cu alte cuvinte, promisiunea, mostenirea, nu poate sa te atinga.

Lasati-ma sa va explic, vorbim despre felul cum putem primi acesta mostenire, Cum o primim? Prin credinta, prin neprhanirea data de credinta. Opusul credintei este a primi prin lege. De fiecare data cand cititi „lege”, ganditi-va ca legea cere ascultare, in tot Vechiul Testament, scrie „daca asculti, te voi binecuvanta”. Ascultarea este acel necesar pentru a ajunge la binecuvantare „daca asculti, te voi binecuvanta”  „daca nu asculti, blestemul va veni peste tine” – asta e legea.

Dar ceea ce Dumnezeu a spus aici e de fapt asa „uite, daca gandesti in felul acela, faci ca promisiunea mostenirii sa nu aiba rost” . „Trebuie sa ti prima parte „daca vei asculta”, ca sa te pot binecuvanta.   Acel „daca asculti” – a fost implinit de Isus. Nimeni nu poate implini legea, in afara de Hristos. Biblia ne spune „daca gresesti intr-o singura privinta, ai incalcat toate legile”. Asta inseamna ca daca minti, esti de asemenea un ucigas, ai facut adulter, nu asculti de parinti, esti un hot. Chiar daca nu ai facut toate astea, dar ai incalcat o singura lege, te faci vinovat de calcarea tuturor legilor.

Legea este cunostinta asupra pacatului. Sa va dau un exemplu. Sa zicem ca te plimbi si pe o parte a trotuarului e un gard de lemn inalt si pt ca e lemn, poate avea cateva gauri, si tu treci pe langa gardul asta fara sa-i dai atentie. Deci te plimbi, pe gard e un orificiu si deasupra lui scrie „nu te uita prin…” . Ce crezi ca se intampla? Primul lucru pe care il vei face este ca te vei opri si imediat acel cuvant „nu te uita” va incepe sa isi faca efectul, va activa ceva inlauntrul tau, e vorba de natura ta fireasca.

Lucrurile pe care le urasti sa le faci, exact alea le faci si lucrurile pe care vrei sa le faci, nu le faci. Deci cum te plimbi tu asa pe langa gard, dai de afisul care scrie „nu te uita prin ” Care e prima reactie dupa ce te opresti? Te uiti in preajma si daca esti sigur ca nu se uita nimeni, te vei uita prin acel orificiu. Acel afis activeaza ceva in tine? Exista acel ceva in tine si inainte? Da. Doar ca atunci cand nu exista legea, interdictia, acel ceva nu era activat, nici nu iti dadeai seama ca exista acel ceva in tine, dar exista. Daca uitatul prin orificiu e pacat, acel pacat exista deja in tine, doar ca nu a fost trezit niciodata la viata, dar in momentul in care ti s-a spus sa nu faci asta, pacatul s-a trezit la viata.

Asa ca scopul legii este sa te faca constient de pacat, legea este constientizarea pacatului, devii constient de pacat. De aceea legea spune ca daca pacatuiesti intr-un anume fel trebuie sa aduci o jertfa pentru acel pacat, un miel, un porumbel, il duci la templu, daca pacatuiesti intr-un alt fel, trebuie sa duci alta jertfa etc si e vorba continu de pacat. De ce? Din cauza legii. Legea iti aminteste despre natura ta pacatoasa. Si de aceea legea iti spune „uite, stiu ca natura ta este pacatoasa, dar daca asculti, te voi rasplati, daca nu, nu te voi rasplati, nu te voi binecuvata” Asa ca binecuvantarea depinde de munca ta, de faptele tale

Pentru ca nimeni nu poate implini legea, din cauza naturii noastre pacatoase, a venit Isus care in timp ce era atarnat pe cruce, a fost facut pacat. El nu a pacatuit, El a fost facut pacat, si tot pacatul lumii de la Adam primul om, pana la ultimul om care nu a fost inca nascut, tot pacatul oamenilor a fost pus peste Isus si condamnarea acestor pacate a fost pusa peste Isus, asa ca dupa ce El a luat tot pacatul asupra Lui, nu mai exista nici un pacat care sa fie pedepsit. Tot pacatul a fost pedepsit, toata condamnarea pacatului a fost pusa asupra lui Isus pe cruce, nu a mai ramas nici o condamnare pentru cei care sunt in Hristos, nu a mai ramas nici o condamnare. Asa ca atunci cand te simti vinovat, cand te simti aiurea pentru ca ai facut ceva gresit, te condamni singur si te scoti singur de sub har. Nu exista nici o condamnare

Poate imi spui „tu nu intelegi pastore, eu tocmai am pacatuit, mainile mele sunt manjite cu acel pacat”. Biblia ne spune ca nu mai exista nici o condamnare ramasa. Asa ca atunci cand te simti aiurea si te gandesti „oare Dumnezeu o sa ma mai binecuvinteze pt ca nu am facut asta si asta bine? ”  Isus a spus „s-a terminat” . De aceea Biblia ne spune despre neprihanirea care vine prin credinta. Legea ne spune”trebuie sa asculti si apoi te voi binecuvanta”

Dar noi nu suntem in stare sa ascultam de lege, asa ca Isus a venit si a zis „o sa fac Eu pasul asta,  Eu pot asculta si rezultatul ascultarii Mele il voi revarsa peste voi”  Tot ce trebuie sa facem noi este sa credem. Sa credem ce? Ca lucrarea a fost facuta, ca lucrurile au fost implinite, ca „s-a terminat” Tu trebuie sa crezi ca nu trebuie sa platesti nici un cent, este totul platit prin jertfa lui Isus. Toate binecuvantarile sunt ale tale. Cand? Acum. Toate binecuvantarile sunt ale tale, acum. Biblia ne spune ca toate promisiunile lui Dumnezeu sunt Da. Dumnezeu nu va da inapoi. De ce? Pemtru ca cineva a platit pretul.

Video AICI

Prima parte AICI

Reclame

2 responses

  1. Pingback: Cum sa intri in mostenirea lui Avraam – Joseph Zabarte (3/6) « Roseinthedesert’s Weblog

  2. Pingback: Cum sa intri in binecuvantarea lui Avraam-Joseph Zabarte (4/6) « Roseinthedesert’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s