ROSE

Cum sa intri in binecuvantarea lui Avraam-Joseph Zabarte (4/6)

Biblia ne spune ca totul e prin har si prin credinta, nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni. Chiar mantuirea ta e bazata pe har, acesta e un har uimitor, nu tu te-ai mantuit, Isus a facut asta, si a spus „sti ceva, te salvez Eu pentru ca tu nu poti, si pentru ca tu nu poti implini legea, nu poti fi ascultator, voi fi Eu ascultator, voi asculta in toate lucrurile in care tu vei avea nevoie sa asculti sau in care vei avea nevoie sa fi perfect ca sa primesti binecuvantarea, Eu voi face partea asta, singura ta parte este sa crezi ca e implinita prima parte, ca ceea ce am spus pe cruce „S-a terminat”, e  terminat, si tot ce ti-a mai ramas de facut este sa primesti binecuvantarea. Nu te lupta cu ideea asta, pur si simplu primeste”. Daca nu faci asta vei incerca sa fi bun dupa lege si vei face promisiunea sa nu isi face efectul.

Ai nevoie de vindecare, pur si simplu primeste-o. De ce?  Isus a platit pentru ea la cruce. S-a terminat. Nu mai e nimic de platit pentru vindecarea ta, tot ce trebuie sa faci este sa primesti, si poti sa spui  „Tata, iti multumesc ca sunt vindecat” , nu ca voi fi vindecat, pentru ca Isus a murit acum 2000 de ani, s-a terminat, orice vindecare de care ai nevoie  „s-a terminat” , tot ce trebuie sa faci este sa crezi. Sa crezi, ce? Ca esti vindecat. Nu ca vei fi vindecat, pentru ca daca e vorba de „vei fi vindecat”  e ca si cum ai astepta ceva inainte ca vindecarea sa vina. Ce sa astepti? Mai mult ca sigur, ascultare din partea ta. Dar din moment ce totul a fost implinit, din moment ce „s-a terminat” tot ce trebuie sa faci este sa primesti, sa primesti acum, vindecare, prosperitate, abundenta.

Sti ceva? Asta e o promisiune si Dumnezeu nu isi schimba intentia. El vrea vindecare pt tine, vindecarea ta e rezolvata. El nu isi schimba parerea, nu ii da vindecare unuia si altuia nu. Biblia ne spune ca exista o promisiune, ceea ce a pus in Cuvant, El nu poate schimba

Galateni 3:13-14 „. Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: „Blestemat e oricine este atarnat pe lemn” –pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste Neamuri, in Hristos Isus, asa ca, prin credinta, noi sa primim Duhul fagaduit”

Hristos s-a facut blestem pt noi, asa ca nu mai exista de platit nici un blestem ramas. Cand vorbim aici despre Neamuri de fapt este vorba despre cei care nu au un legamant cu Dumnezeu. Singurele doua categorii de oameni despre care vorbeste Biblia sunt Evreii si Neamurile, poporul legamantului si restu omenirii care nu aveau un legamant cu Dumnezeu. Dumnezeu spune aici „vreau ca inclusiv cei fara legamant, cei care nu sunt poporul Meu si pt care Eu nu sunt Dumnezeul lor, sa fie ai Mei,…dar ei trebuie sa fie in Hristos”.

„asa ca prin credinta, noi sa primim Duhul fagaduit” Cum? prin credinta, nu prin lege. Cu alte cuvinte tu trebuie pur si simplu sa primesti, aici nu este vorba de un sistem bazat pe merite. Legea intotdeauna a fost un sistem bazat pe merite, in lege intotdeauna binecuvantarile erau conditionate de ascultare. Prin credinta trebuie sa spui „nu am nevoie de nimic ca sa primesc promisiunea”

Va veti intreba „pastore, daca ceea ce spui e adevarat, ce ii va impiedica pe oameni sa pacatuiasca?” Buna intrebare. Cand intelegi harul, acesta te transforma. Eu pot sa iti spun „nu fa cutare si cutare” . Iti amintesti de ilustratia cu „nu te uita prin…”? Daca privesti in preajma si vezi pe cineva, nu o sa te uiti, dar daca nu e nimeni, e o probabilitate mare ca sa te uiti. Ceea ce se intampla este ca neprihanirea acelui „nu te uita” este una externa, si este generata de „daca cineva ma vede, nu ma uit (voi asculta)”, la fel cum fac majoritatea soferilor in Filipine, nu conteaza daca semaforul este rosu, daca nu vad pe nimeni in intersectie in uniforma albastra, trec.

Nu poti legifera sfintenia, neprihanirea, ea trebuie sa vina din interior spre exterior, nu din exterior spre interior si ce este interesant cu privire la har este ca el ne da ceva din interior si pentru ca Duhul Sfant locuieste in tine, te va transforma aproape fara nici un efort din partea ta. Tot ce spune este „crede in Numele lui Isus’ .

Stiu ca mesajul asta e o mare schimbare fata de toate mesajele pe care le-ati auzit in trecut, asta nu doar pt voi, dar si pt mine, e o separare drastica de teologia Vechiului Testament.

Exista un verset foarte cunoscut, dar niciodata nu am vazut acest verset asa bine cum e scris in varianta amplificata a Bibiei. In Matei 6:33. Cautati (tintiti,cautati sa dobanditi) mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui (modul in care sa faci lucrurile corect si sa fi drept) si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Imparatia lui Dumnezeu este ceva ce tine de a face lucrurile bine iar neprihanirea Lui tine de a fi drept (being right), nu de a face, ci de a fi  Noi credem ca neprihanirea are de a face cu „a face lucruri bune”, neprihanirea are de a face cu a” fi drept”, nu e pt ca faci ceva si asta te face drept, neprihanit, ai devenit neprihanit din cauza a ceea ce altcineva a facut, si numele aceluia este Isus. De aceea neprihanirea pe care o avem, este o neprihanire care nu are legatura cu legea, este o neprihanire care nu are de a face cu ascultarea. Ai fost facut neprihanit cand nu ai meritat asta, nu a fost nimic ce tu ai fi putut sa faci ca sa fi neprihanit, nimic. Isus a facut totul.

Cand umbli in har, si cand predici harul in mod inevitabil Isus va fi inaltat, pentru ca vei intelege ca nu e vorba de faptele tale. Merit sa fiu binecuvantat? Nu. Merit sa fiu bogat, imbelsugat, sau sanatos sau prosper? Nu, nu merit. Dar am dreptul la acestea pentru ca Isus a facut totul la cruce.

Video AICI

Prima parte AICI, Partea a doua AICI, Partea a 3 a AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s