ROSE

Cum sa intri in mostenirea lui Avraam-Joseph Zabarte (6/6)

Legea intotdeauna produce stres asa ca suntem intotdeauna ingrijorati cand ratam ceva, pentru ca binecuvantarile depind de munca noastra, daca esti sub lege. Harul Il lasa pe Dumnezeu sa fie Dumnezeu in viata ta. Asta face harul. Harul opreste limitarea lui Dumnezeu din viata ta

Dumnezeu spune:”sti ceva, vreau sa fi vindecat”
„Sti Doamne, Tu nu intelegi, nu ma poti vindeca acuma, am fost baiat rau, trebuie prima data sa muncesc un pic la ascultare”
Sti ce faci cu asta? Il legi pe Dumnezeu

„Fiule, vreau sa te vindec acum”
„Nu, nu nu, Tu nu intelegi, stai sa te invat eu ceva, nu ma poti vindeca acum, trebuie sa astepti pentru ca ascultarea mea nu e perfecta”

Il oprim pe Dumnezeu de la a fi Dumnezeu, Il limitam, Il oprim de la a fi bun, Il oprim de la a-si manifesta harul

„Doamne dar eu nu merit vindecarea”
„Da, stiu, dar vreau sa fi vindecat acum”

Tot ce trebuie sa faci este sa crezi. Daca cineva ca Sara, poate sa nasca la 90 ani, cu siguranta ca El poate sa iti vindece ficatul, inima, plamanii, rinichii, picioarele, mainile, mintea, nimic nu e prea greu pt El.

„Sti, eu am boala asta de cand ma stiu” Crezi ca asta face ca vindecarea sa fie mai dificila, doar pentru ca ai boala de multa vreme? Cum ar fi sa te doara capul de cand te sti si cineva sa afle ca are cancer acum, crezi ca asta e mai usor de vindecat pt ca e recent? Legea te face sa gandesti gresit. Trebuie doar sa primesti.

Ceea ce crezi va determina ceea ce traiesti, daca crezi corect vei trai corect. Noi am intors lucrurile pe dos si credem ca daca traim corect, vom crede corect. Asa functioneaza lumea. Dumnezeu functioneaza asa „crede corect si vei trai corect” Totul incepe cu „a crede”. Dumnezeu a facut toata treaba grea de facut, a pus totul pe umerii lui Isus, care a facut totul perfect

Romani 3:26-28. pentru ca, in vremea de acum, sa-Si arate neprihanirea Lui in asa fel, incat sa fie neprihanit, si totusi sa socoteasca neprihanit pe cel ce crede in Isus.. Unde este, dar, pricina de lauda? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credintei.Pentru ca noi credem ca omul este socotit neprihanit prin credinta, fara faptele Legii.

De fiecare data cand vezi lege, Dumnezeu spune „nu lege, nu ceva bazat pe merite, nici macar ascultare, pt ca legea spune – cine asculta, va fi binecuvantat, dar Noul Testament spune „nu, asta nu e conditia”..  Ascultati-ma, nu spun ca ascultarea nu e importanta, noi trebuie sa ascultam, dar ascultarea nu este ca sa primim ceva, ci pentru ca am primit ceva, de aceea ascultam. Nu folosesti ascultarea ca sa il inbunezi pe Dumnezeu, desi asta facem de cele mai multe ori

„A faptelor? Nu; ci prin legea credintei,Pentru ca noi credem ca omul este socotit neprihanit prin credinta, fara faptele Legii.”     Fara faptele legii, fara munca pe care ti-o cere legea, fara ascultarea legii, esti socotit neprihanit fara toate astea. Poti sa inlocuiest cuvantul „neprihanit”, prin „vindecat”, „rascumparat”, „mantuit”, „prosper”, Totul este acolo. Esti socotit vindecat  prin credinta, fara faptele legii, omul este facut sanatos, prin credinta, fara faptele legii. De ce? Pentru ca asta face parte din promisiunea lui Dumnezeu. Toate promisiunile lui Dumnezeu sunt Da, dar asta fara faptele legii.

Galateni 3:5-7. Cel ce va da Duhul si face minuni printre voi le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credintei? Tot asa si „Avraam a crezut pe Dumnezeu, si credinta aceasta i-a fost socotita ca neprihanire.” Intelegeti si voi, dar, ca fii ai lui Avraam sunt cei ce au credinta.

Credinta este neprihanire, a crede inseamna neprihanire, munca vine de la lege Intelegeti? Trebuie sa traim in felul acesta. Aminti-va ca faptele legii sunt un sistem bazat pe merite, noi nu operam in sistemul acesta

Romani 9 :31-32. pe cand Israel, care umbla dupa o Lege care sa dea neprihanirea, n-a ajuns la Legea aceasta. Pentru ce? Pentru ca Israel n-a cautat-o prin credinta, ci prin fapte. Ei s-au lovit de Piatra de poticnire,

Cauti vindecarea? Trebuie sa o cauti prin credinta nu prin fapte. Belsug, sanatate, neprihanire – toate acestea nu trebuie cautate prin faptele legii

Acest mesaj este o separare clara de teologia actuala, teologie omeneasca, dar este biblic,de aceea v-am dat atatea versete pentru ca e important pt noi sa vedem ce se afla in inima lui Dumnezeu. Dumnezeu ne spune ceva de genul ” sti ceva fiule, sti ceva fiica vreau sa iti dau toate aceste lucruri si tu nu trebuie decat sa crezi si sa le iei, pentru ca cineva a platit pentru biletul tau”

Si daca tu cauti modalitati sa platesti pentru acel bilet, Dumnezeu iti spune „opreste-te, e platit, s-a terminat, nu trebuie sa imbunatatesti ceea ce a facut Isus pe cruce, El a facut totul intr-un mod perfect, mania Mea a fost complet consumata pe cruce, nu mai exista nici o condamnare pentru cei care sunt in Isus, nu a mai ramas nimic de facut”. Tot ceea ce noi facem ca lucrare, misiune, slujire, acte de caritate, nu o facem ca sa incercam sa obtinem favorul lui Dumnezeu, e deja al nostru, de aceea facem toate aceste lucruri, pentru ca oamenii au nevoie de Dumnezeu.

Video AICI si AICI

Prima parte AICI, a doua parte AICI, a treia parte AICI, a patra parte AICI, a cincea parte AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s