ROSE

Salvat, vindecat, eliberat, protejat, aparat, intregit, tinut in siguranta

Am auzit in trecut de mai multe ori de cuvantul SOZO, dar nu prea l-am bagat in seama. Zilele trecute am ascultat o predica in care se explica ce inseamna acest cuvant. Tineti-va bine.

De fiecare data cand vezi in Noul Testament cuvantul „mantuit” (cu doua exceptii unde e folosit alt cuvant care la urma tot aia inseamna), acesta este tradus din originalui SOZO, care inseamna asa: salvat, vindecat, eliberat, protejat, aparat, intregit (facut intreg) si tinut in siguranta. Atunci cand iei un cuvant dintr-o alta limba si incerci sa il traduci, il traduci printr-un singur cuvant, nu scri toata explicatia din dex, asa se face ca acest SOZO, a fost tradus la noi prin „mantuit”, acesta fiind cel mai potrivit cuvant dintre toate celelalte insirate mai sus. Niciodata nu am avut rabdare nici macar sa ascult chestii din astea teologice, traduceri din greaca, etc, sunt un om simplu si nu ma bag la din astea, dar in ultima vreme ma mai uit pe un site tare simplu de utilizat (AICI) care ma mai scoate din anumite dileme.

Cand ne gandim la cuvantul „mantuit”, toti in bloc ne gandim ca e vorba doar de „o sa ma duc in cer dupa ce mor” . Cuvantul „mantuit” nici macar nu subliniaza aspectul de „viata vesnica”, e vorba de renasterea spirituala prin iertarea pacatelor.

Cuvantul „mantuit” de fapt inseamna asa: salvat, vindecat, eliberat, protejat, aparat, intregit si tinut in siguranta.

Hai sa incercam sa citim Biblia altfel decum am citit-o pana acum.

Ioan 3:17 Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita – salvata, vindecata, eliberata, protejata, aparata, intregita, si tinuta in siguranta prin El.

Hai sa mai facem o incercare

1 Timotei 2: 3,4. Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru,care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti – salvati, vindecati, eliberati, protejati, aparati, intregiti si tinuti in siguranta, si sa vina la cunostinta adevarului.

Rog pe cei care sunt convinsi ca voia lui Dumnezeu este ca ei sa sufere cu toate bolile posibile si sa se smereasca in felul acesta, sa citeasca acest verset de 578 ori pana le intra bine de tot in cap, poate asa veti intelege care este voia lui Dumnezeu.

Dumnezeu voieste ca toti oameni sa fie SOZO (salvati, vindecati, eliberati, protejati, aparati, intregiti si tinuti in siguranta).

Traducerea care este inexacta, filosofiile din capul nostru si diavolul in persoana, ne-au facut sa predicam o Evanghelie care tine doar de „a merge in cer” cand de fapt Dumnezeu a subliniat si o alta idee prin ceea ce a facut la cruce si anume aceea de „a aduce cerul la noi”.

Ps.  Incercati exercitiul asta si cu Ioan 18:11, Marcu 16: 16-18, Luca 8:12, Luca 9:56, Luca 19:10, Ioan 10:9, Ioan 12:47, Romani 10:13, 1Corinteni 1:18, 1 Corinteni 1:21, 1 Corinteni 15:1-2, Efeseni 2:5, Efeseni 2:8, 2 Timotei 1:9, Evrei 7:25,  Iacov 5:15,

8 responses

 1. Docmana

  f fain. merci de info.

  dar poti sa-mi spui de ce f multi crestini sunt bolnavi, ba inca mor din cauza bolilor?

  septembrie 24, 2010 la 12:27 am

 2. tot ce inseamna cavantul sozo, se primeste prin credinta. Asa cum Il crezi pe Dumnezeu ca iti poate ierta pacatele si ca nu este voia Lui ca tu sa porti acele pacate, la fel de simplu si pana in maduva oaselor tre sa crezi si celelalte parti. Credinta este moneda de schimb in Imparatia lui Dumneze. Avem o mostenire pe care o primim prin credinta, si primim exact atat cat credem, restul sta acolo nefolosit, pt ca noi credem minciunile diavolului. Avem atat cat credem. Si cand vb de credinta, e o chestie simpla, naturala, nu o sfortare si ceva care se lasa cu transpiratii, asa cum suntem invatati de cand ma stiu.

  Romanul habar nu are ca are dreptul la vindecare, ca asta e voia lui Dumnezeu, El crede ca Dumnezeu vrea boala, si ce crede aia are. Si chiar daca crede ca Dumnezeu vrea sa Il vindece, o vede asta ca pe ceva in viitor, cand o sa se mai cuminteasca.

  Sunt multe de spus pe tema asta, o sa mai revin cu alte articole atunci cand o sa simt ca mie clar ce vreau sa spun.

  septembrie 24, 2010 la 12:36 am

 3. Raducu

  Va invit pe toti in fiecare seara de la ora 18:30 (aproximativ) sa urmariti transmisiunea directa de la Sarbatoarea corturilor din biserica noastra.
  Avem invitat pe fr. Stuart din Tara Galilor care tine un curs despre darurile si manifestarile profetice.

  Imi pare rau ca nu v-am anuntat de luni.
  Deci: http://www.bisericariulvietii.ro

  septembrie 24, 2010 la 8:57 am

 4. 2 Corinteni 12:10. De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos; caci cand sunt slab, atunci sunt tare.

  E vorba de suferinte pentru Hristos.

  septembrie 24, 2010 la 10:20 am

  • Docmana

   corect. pacat ca nu se prea predica si in biserici aceasta invatatura.

   septembrie 24, 2010 la 1:55 pm

  • Docmana

   inca o intrebare pt tine sau rose. cu cei care se nasc bolnavi cum este?

   septembrie 24, 2010 la 7:24 pm

  • Docmana

   inca o intrebare: si totusi cand un crestin cade bolnav, din ce cauza se intampla acest lucru? de ce mor crestini din cauza bolilor?

   septembrie 24, 2010 la 10:26 pm

 5. Docmana Spune:
  septembrie 24, 2010 la 7:24 pm
  inca o intrebare pt tine sau rose. cu cei care se nasc bolnavi cum este?

  Docmana Spune:
  septembrie 24, 2010 la 10:26 pm
  inca o intrebare: si totusi cand un crestin cade bolnav, din ce cauza se intampla acest lucru? de ce mor crestini din cauza bolilor?

  Am incercat sa dau un raspuns cat mai pe scurt la intrebarile tale dar nu am reusit aici asa ca am pus un articol la link-ul urmator:
  http://uceniculluihristos.wordpress.com/2010/09/27/crestini_bolnavi/

  Repet, este un raspuns cat mai pe scurt.

  septembrie 27, 2010 la 11:52 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s