ROSE

Alegerea ucenicilor

Cred ca Isus putea sa-si faca ucenici din orice om pe care l-a intalnit pe drum, care ar fi fost disponibil sa Il urmeze. Imi imaginez ca Isus a mers pe strada si la „nimereala” a ales din multime 12 indivizi. Nu s-a facut nici un preselectie, in care sa fie analizate calitatile, caracterul, pregatirea si potentialul celor care urmau sa Ii fie ucenici, iar primii sa fie alesi. Cei pe care i-a ales nu au avut nimic special, decat faptul ca atunci cand au fost chemati au lasat totul si au mers dupa El. Isus a ales un grup de oameni care intr-un final L-au parasit si tradat in grup. Multi dintre voi daca ar fi sa va compar cu cei 12 ucenici sunteti mult superiori lor atat in ce priveste caracterul cat si coeficientul de inteligenta.

Oamenii astia nu au avut nimic special, sansa lor a fost ca au primit invatatura direct de la Isus si au avut parte de revarsarea Duhului Sfant peste ei, au avut acces la informatia de prima mana cu privire la Imparatia lui Dumnezeu si asta a facut ca la ei sa functioneze lucrurile asa cum au functionat, nu pentru ca ar fi fost mai grozavi, mai sfinti, mai nu stiu cum ca noi. Au invatat si au pus in aplicare o invatatura pura, nealterata, si asta le-a adus succesul pe care noi putem sa il citim in Faptele Apostolilor si nu numai, spre deosebire de noi care suntem imbibati cu minciuni religioase

Isus nu i-a ales pe cei mai grozavi, pe cei cu caracterul cel mai bun si moralitatea cea mai radicala, ci dimpotriva, a ales un grup de oameni care mai de care mai lasi, besmetici, orgoliosi, mandrii, centrati pe sine, pe care la urma urmei nu s-a putut baza. Putem spune ca Isus a fost urmat de un grup de tradatori, lasi si oameni firesti. Pe astia i-a ales Isus si i-a bagat in scoala Lui timp de 3 ani, scoala care in momentul crucificarii lui Isus parea sa fi fost o scoala fara roade, inutila, doar ca dupa revarsarea Duhului Sfant lucrurile s-au schimbat radical, in loc de mandrie si orgoliu a aparut smerenia, in loc de ravnirea unui loc de frunte a aparut dorinta de slujire, in loc de tradare a aparut sacrificiul pana la moarte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s