ROSE

Ratele si biserica

Era un oraş al raţelor. În fiecare duminică dimineaţa raţele plecau, legănându-se de pe un picior pe altul, la biserică. Pătrundeau legănându-se în sanctur şi se aşezau pe bănci. Corul raţelor intra legănându-se şi îşi lua locul în strană. Intra apoi predicatorul legănându-se şi el pe cele lăbuţe. Răţoiul ordinat deschidea Biblia raţelor (Raţele, se pare că aveau şi ele ca toate celelalte creaturi ale pământului, versiunea lor a Bibliei). După ce citea, începea predica: “Iubitele mele raţe! Dumnezeu ne-a dat aripi! Aripi cu care putem zbura! Cu ele ne putem ridica sus de tot în văzduh şi să plutim ca vulturii. Nici un zid nu ne poate ţine prizoniere! Nici un gard nu ne poate împiedica! Avem aripi! Dumnezeu ne-a dat aripi şi putem zbura ca păsările cerului!”

Toate raţele măcăiau din răsputeri: “Amin! Amin!” După care plecau legănându-se pe cele două lăbuţe spre casele lor.

Cu aceeaşi înţelepciune de raţă, auzim duminică de duminică despre potenţialul nostru în Christos. Zicem entuziaşti: Amin! Amin! şi ne întoarcem legănându-ne la ale noastre. Şi nu zburăm.

Parabola luata de pe   www.lascaupetru.wordpress.com

Anunțuri

2 responses

  1. interesantă comparaţie!

    Februarie 24, 2011 la 9:52 pm

  2. Problema e ca nici ratoriul ordinat nu crede sau nu intelege ce zice. Ratele nu isi pun nici ele intrebari mai ales ca nu vad pe ratoiul ordinat ca ar face ceva. Atata timp cat el, cel care ar trebui sa le indrume si sa aiba grija de ele, nu face nimic mai mult decat sa vorbeasca asta fac si ratele.
    Cine e de vine? In primul rand ratoiul ordinat pentru ca el ar trebui sa le invete pe rate cum sa zboare. Dar nici ratele nu sunt lipsite de vina pentru ca nu se gandesc la ce li se spune si nu incearca sa zboare.

    Februarie 25, 2011 la 10:45 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s