ROSE

Cainele Fred – Harul si Legea

A fost odata ca niciodata un caine pe nume Fred care musca oamenii de picioare, cum vedea picioare prin preajma, cainele Fred sarea si le musca. Intr-o zi Fred ajunge in lant si acuma problema era rezolvata la suprafata, pentru stapan era ok, dar Fred inca poftea la picioarele oamenilor, plus ca devenea din ce in ce mai frustrat pentru ca nu-si putea satisface pofta. Desi Fred nu mai musca pentru ca acum era in lant, natura lui a ramas aceeasi.

La fel e si cu crestinul care traieste sub lege, e tinut in frau aparent, dar natura lui nu s-a schimbat, de fapt ajunge si mai rau, pentru ca in timp ce legea il tine in frau, pe langa pofta, se mai adauga si frustrarile care fac ca haosul sa fie complet. Doar harul lui Dumnezeu prin nasterea din nou, apropierea si intimitatea cu El ne pot schimba natura de om pacatos, si nicidecum legea.

Harul nu inseamna permisiunea de a pacatui ci puterea de a nu mai pacatui. Religia ne da o gramada de reguli, dar nu ne spune cum sa gasim puterea de a le tine, harul insa ne da solutia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s