ROSE

Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada

Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada. (1 Cor 10:12)

Unora se poate sa le treaca prin cap gandul ca lucrurile in sfarsit stau bine, nu are ce sa li se intample, au ajuns la un nivel spiritual la care totul este sigur, au ajuns la o intelegere a lui Dumnezeu care le permite sa stea picior peste picior relaxati, s-au prins cum stau lucrurile, sunt mult superiori celor din jur (ceea ce poate fi foarte adevarat), sunt invatatorii celor din jur la mai toate capitolele, sunt un exemplu de moralitate, deci au ajuns in sfarsit intr-un punct de siguranta absoluta.

Biblia ne da o veste nu chiar placuta, se pare ca nu exista pe pamant o stare la care odata ajuns poti sa respiri usurat, sa te simti in absoluta siguranta in ce priveste o eventuala cadere.

Uitati-va la Adam si Eva. Cati dintre noi am ajuns la relatia cu Dumnezeu pe care o aveau Adam si Eva, cati dintre noi comunicam cu Dumnezeu in felul in care au facut-o ei, cati dintre noi ne exercitam autoritatea in felul in care si-o exercitau ei, aveau autoritatea in sange, totul le era supus, din instinct stiau ca sunt stapani pe intrega creatie, oamenii astia erau perfecti, nu facusera nici o greseala, cu siguranta ca erau obisnuiti cu starea asta in asa masura incat nu si-au pus problema ca la un moment dat vor cadea direct in cap si vor trage dupa ei intreaga omenire. Erau atat de sfinti si concentrati la Dumnezeu incat nici nu aveau in cap ideea de pacat. Putem spune clar ca Adam si Eva erau la maximul posibil in ce priveste relatia lor cu Dumnezeu. Dar surpriza, mare surpriza, s-au dus in râpă cat au fost ei de mari, sfinti, perfecti, echilibrati, cu autoritate si putere.

Daca scapam din vedere faptul ca diavolul abia astepta sa respiram usurati, sa ne consideram invincibili, suntem victime sigure. Cel rau da tarcoale sa omoare pe cine prinde, si o tinta preferata si extrem de usoar de atins e categoria celor care cred ca au ajuns in punctul din care e imposibil sa mai cazi. Avem destule exemple de oameni ai lui Dumnezeu care atunci cand pareau ca sunt pe munte si chiar erau pe munte, s-au pravalit, unii si-au revenit, altii nu.

Desi urcusul pare cea mai grea parte, in lumea sportului exista o vorba in ce priveste performanta sportivilor, e mai usor sa ajungi in varf decat sa te menti, vorba asta se poate aplica si vietii de credinta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s