ROSE

Orbii vad, schiopii umbla, leprosii sunt vindecati………

Luca 7:20-23 Acestia, cand s-au infatisat inaintea lui Isus, I-au zis: „Ioan Botezatorul ne-a trimis la Tine sa Te intrebam: „Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?” Chiar in clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boli, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a daruit vederea. Si, drept raspuns, le-a zis: „Duceti-va de spuneti lui Ioan ce ati vazut si auzit: orbii vad, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii invie, si saracilor li se propovaduieste Evanghelia. Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.”

Isus nu a zis:  Oo, stati putin sa va arat diploma de recunoastere teologica din partea marelui preot, numa putin sa o caut in teancul cu diplome. Am fost invitat ca vorbitor in 145 de biserici si 28 de conferinte dintre care 14 organizate chiar de mine, am fost pastor in 2 biserici cu merite recunoscute de conducerea cultului. Momentan lucrez la lucrarea de doctorat in teologie, am scris 15 carti, dintre care 10 traduse in 4 limbi straine, sunt recunoscut ca unul dintre cei mai buni oratori ai generatiei actuale. Duceti-va de spuneti lui Ioan toate acestea.

Stiti ce a zis Isus? „Duceti-va de spuneti lui Ioan ce ati vazut si auzit: orbii vad, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii invie, si saracilor li se propovaduieste Evanghelia. Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.”

Stiti ce a facut Isus cand I s-a cerut sa se recomande? Chiar in clipa aceea, Isus a vindecat pe multi de boli, de chinuri, de duhuri rele, si multor orbi le-a daruit vederea

O Isuse, nu sti nimic, asta e vrajitorie, magie, ocultism, new age, yoga, Duhul Sfant nu calauzeste asa, esti un prooroc mincinos, duci in ratacire multimile credule, lucrezi cu Beelzebul, nu ai recunoasterea oamenilor, nu ai scoala, nu ai diploma, nu ai fost ordinat, nu te incadrezi in teologia noastra, doar proorocii din vechime faceau minuni, acum nu se mai intampla asa ceva, de fapt astea nu sunt vindecari, e prin autosugestie cel mult, multora dupa ce ajung acasa le revine boala, a fost doar adrenalina de moment, daca i-ai urmari pe bolnavii astia vindecati vreo 5 ani sa vezi daca mai revine sau nu boala, hai treaca mearga mai putem discuta, dar si atunci vindecarea e facuta cu cooperarea lui Beelzebul.

Stiti ce raspunde Isus unor astfel de replici?: Adevarat va spun ca toate pacatele si toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta; dar oricine va huli impotriva Duhului Sfant nu va capata iertare in veac: ci este vinovat de un pacat vesnic.” Aceasta pentru ca ei ziceau: „Are un duh necurat.” (Marcu 3:28-30)

Ori Isus nu a inteles deloc care sunt lucrurile importante si in ce fel trebuie sa te recomanzi cand esti intrebat daca esti reprezentantul Imparatiei lui Dumnezeu, ori majoritatea covarsitoare a liderilor crestini din ziua de azi nu au inteles absolut nimic din ce invata Biblia, sa nu zic ca s-au prostit complet de atata invatatura teologica. Lucrurile sunt simple, atat de simple incat si un om fara minte sa le poata intelege. Cate institute teologice din tara asta stiti in care sa se invete ca asa trebuie sa se recomande un reprezentant al Imparatiei? Cate biserici stiti care au ca scop echiparea enoriasilor in directia asta?  Daca biserica in care mergi nu Il promoveaza pe Isus in felul in care El s-a promovat, puteti sa inchideti biserica si sa faceti orice altceva, oricum nu conteaza.

Reclame

One response

 1. Ditzu

  Se intampla si intre ucenicii Lui fenomenu… asa ca ce pretentii sa ai la cei cu duh de religiozitate si „shcoale cele inalte”?

  De putine ori crezi ca i-a mustrat pentru impietrire? De putine ori le-a zis ca au ochi si nu vad, urechi si nu aud si nu-si amintesc lucrarile Sale?

  De curand am citit cursiv Macu 6:34-56. Stiti ce e interesant la acest text? El chiar prezinta un sir de evenimente petrecute unu dupa altul si asta mi-a scos in fata un detaliu.
  In versetul 52 zice despre ucenici: căci nu înţeleseseră minunea cu pâinile, fiindcă le era inima împietrită, iar in versetele 55-56 ne prezinta simpli oameni (adica NU ucenici) care nu faceau prea multa matematica in cap: pentru ei Isus vindeca iar ei veneau sa-si ia vindecarea (TOTI fara discriminare).

  Explicatia impietririi (opusul credintei) ucenicilor este data de EL cu ocazia altei inmultiri a painilor in Marcu 8:17-18

  Fie ca Domnul sa ne ajute sa aplicam Psalmul 103:2  Binecuvintează, suflete, pe Domnul şi nu uita nici una din binefacerile Lui!
  Asta ca sa avem parte ZILNIC de minuni…

  mai 23, 2011 la 8:42 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s