ROSE

Ispitirea

Care a fost ultimul lucru pe care Tatal l-a spus lui Isus, dupa ce a fost botezat? Matei 3:17. Si din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea.”

Care a fost primul lucru pe care diavolul i l-a spus lui Isus cand acesta a fost dus in pustie sa fie ispitit? Matei 4: 3. Ispititorul s-a apropiat de El si I-a zis: „Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste ca pietrele acestea sa se faca paini”

Cu Adam si Eva s-a intampla la fel. Dumnezeu i-a facut dupa chipul si asemanarea Lui. Genesa 1: 27 “Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu”. Cu ce text a venit sarpele la Eva? Genesa 3: 5. “dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu…”

De fiecare data cand Dumnezeu ne vorbeste, asta atrage dupa sine conflict, diavolul va veni sa puna la indoiala tot ce Dumnezeu ne-a spus in vreun fel sau altul, si daca nu suntem constienti de aspectul asta o sa interpretam eronat circumstantele din viata noastra.

Cand cineva iti proorceste sau a avut un vis despre tine si esti incurajat de ceea ce Dumnezeu ti-a vorbit, trebuie sa iti dai seama ca acel cuvant sa aiba parte de implinire completa este nevoie sa fie provocat. Isus a fost condus in pustie de Duhul, unde a fost ispitit exact cu ceea ce Tatal i-a spus.

Unii oameni nu mai ajung sa vada implinirea proorociilor pentru ca nu supravietuiesc spiritual perioadei de incercare, de ispita, cand lucrurile par sa se intample exact pe dos fata de ce li s-a spus prin proorocie. Fiecare revelatie pe care o descoperi din Cuvant, va avea parte de o perioada de testare, diavolul iti va spune prin tot ce te inconjoara ca nu e asa.

Cand vine ispita si e greu, fugim la alt prooroc sa primim alta confirmare, e ok, dar trebuie sa fim constienti ca Cuvantul atrage conflict, si replica pe care ar trebui sa o avem ar fi:  “eu Il cred pe cuvant pe Dumnezeu”. Trebuie sa vedem provocarea, sa constientizam provocarea.

Intotdeauna sunt doi pomi in gradina, ceea ce spune Domnul si ceea ce spune diavolul.

Mesajul intreg AICI VIDEO (Bill Johnson)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s