ROSE

Atitudinea in fata persecutiei

Fapte 4: 29. Si acum, Doamne, uita-Te la amenintarile lor, da putere robilor Tai sa vesteasca Cuvantul Tau cu toata indrazneala

30. si intinde-Ti mana, ca sa se faca tamaduiri, minuni si semne prin Numele Robului Tau celui sfant, Isus.”

In Fapte 2 cei adunati in camera de sus sunt umpluti cu Duhul Sfant, vorbesc in limbi noi, proorocesc, trei mii de suflete se intorc la Dumnezeu la o singura predica, in capitolul 3 incep vindecarile, iar in capitolul 4 incepe persecutia. Lucrarea supranaturala a Duhului Sfant le aduce persecutie, atacuri demonice. Ce fac oamenii astia? Se intalnesc la rugaciune si se roaga : “Doamne, da-ne mai mult, vrem mai mult, vrem si semne si minuni”

Ucenicii s-au prins: “aha deci asta nu ii place diavolului…. Ok. Doamne da-ne mai mult, asta e calea, vrem mai mult.”  Nici nu le-a trecut prin cap sa ia o pauza, sa nu se mai roage pentru bolnavi, sa nu mai prooroceasca vreo doua luni pana se linistesc apele ci dimpotriva.

Tendinta pe care o au oamenii este aceea ca atunci cand sunt persecutati, amenintati si denigrati dau inapoi. Pocaitii au intiparita in sange frica de demoni, atat de tare incat nici macar nu vorbesc despre ei, iar daca au curajul sa vorbeasca despre acest subiect si sa recunoasca existenta lor, au fost indoctrinati cu ideea ca nu e bine sa te pui cu diavolul, mai bine stai cuminte, mai bine te retragi cand te ataca, pana se potoleste, daca vrei sa scapi intreg mai bine iei o pauza. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi. Nu retrageti-va si diavolul se va retrage. E bataie, e razboi, si cine fuge pierde, iar cand ti s-a oferit garantia victoriei, ar trebui sa fi nebunul nebunilor sa bati in retragere.

Biserica primara nu era umpluta cu tampenii cum se intampla in biserica de azi, ei stiau ca Isus care locuieste in ei e mai tare decat tot iadul si ca toti demonii sunt net inferiori lor.

Si apoi unde e logica cu atitudinea aceea de retragere din fata persecutiei, din fata atacurilor diavolului? De ce ataca cel rau direct sau prin oameni? Pentru ca nu ii convine ceva. Fi sigur ca daca esti pe calea buna o sa fi atacat in toate felurile posibile, natural si supranatural. Asta e cel mai bun indiciu ca esti pe calea buna, cu cat prinzi axa drumului si esti mai in centru, mai pe faza, cu cat mergi mai drept cu atat diavolul va folosi oameni mai abili, mai sireti, isi triaza si el slujitorii si ii trimite la atac pe cei mai versati pe masura ce umbli cu mai multa precizie in ascultare de Dumnezeu. Si atunci sa te retragi? Oo, nu. Cum sa te retragi cand tocmai diavolul ti-a confirmat ca mergi in directia buna, ar fi o prostie sa te lasi intimidat, mai ales ca tocmai ai prins secretul, voia lui Dumnezeu il inebuneste pe diavol, lucrarea supranaturala a Duhului Sfant il face sa atace;  mergi inainte cu increderea oarba ca Cel ce e in tine e mai tare decat cel ce e in lume, cu increderea oarba ca si daca o mie vor cadea alaturi de tine si zece mii la dreapta ta, de tine nu se va apropia. Vei fi denigrat si persecutat, dar nu conteaza, conteaza ca ai gasit calea, singura cale care merita, calea umblarii cu Isus in puterea Duhului Sfant.

Si acum, Doamne, uita-Te la amenintarile lor, da putere robilor Tai sa vesteasca Cuvantul Tau cu toata indrazneala si intinde-Ti mana, ca sa se faca tamaduiri, minuni si semne prin Numele Robului Tau celui sfant, Isus.   AMIN

Reclame

One response

  1. Asta e adevarata atitudine care trebuie sa o aibe orice crestin adevarat.

    iulie 25, 2012 la 8:12 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s