ROSE

Invidia

Matei 27:18 Ca stia ca din invidie L-au dat in mana lui. (traducerea ortodoxa)

Caci stia ca din pizma dadusera pe Isus in mainile lui. (Trad Cornilescu). (Pismasentiment de  nemulțumire egoistă provocat de situația cuiva în societate sau de calitățile cuiva; invidie; ciudă. DEX)

Deci liderii religiosi ai vremii L-au dat pe Isus sa fie judecat din invidie?? Se pare ca da. Pilat isi da seama care e adevaratul motivul pentru care preotii cei mai de seama sunt impotriva lui Isus. In sfarsit am un fundament pentru presupunerile mele. De multa vreme am banuit ca cei care ii fac cu apa si cu otet pe cei care lucreaza prin puterea Duhului Sfant cu semne si minuni, cei care ii considera demonizati, nebuni, eretici, de fapt sufera de o invidie din aia extrema. Ar vrea sa fie si ei in “lumina reflectoarelor”, ar vrea si ei sa aiba puterea de a face semne si minuni, dar cu o inima rea, impartita, plina de rautate, invidie, barfa, ranchiuna etc, nu prea se poate, nici macar nu pornesc pe drumul acesta, asa ca daca tot nu isi lasa inima modelata de Duhul Sfant, recurg la acuzatii, improasca cu pietre, si pot ajunge la chestii extreme. De ce? Din invidie.

Ce a facut Isus de i-a scos din sarite pe religiosi? I-a vindecat pe toti cei care au venit la El, a hranit mii de oameni, inmultind mancarea si a inviat morti, cel putin cu invierea lui Lazar i-a scos din minti.

Ioan 11: 47. Atunci preotii cei mai de seama si fariseii au adunat soborul si au zis: „Ce vom face? Omul acesta face multe minuni. 48. Daca-L lasam asa, toti vor crede in El, si vor veni romanii si ne vor nimici si locul nostru si neamul.”

53. Din ziua aceea, au hotarat sa-L omoare.

Invidia!!! Adica cum un necunoscut brusc ajunge sa le ia pozitia de “vedete”. Adica cum El sa invie mortii si ei doar sa predice, nu se poate ca unul fara de scoala sa faca minuni si ei cu scoala nu. Nici macar nu mai conteaza care e adevarul teologic, invidia nu mai tine cont de logica, invidia te strange de gat, te omoara, te face sa bagi cutitul in spatele oricui, doar sa te simti bine, invidia e moarte curata, care netratata ajunge la moarte sigura in diverse forme, dar tot moarte e.

Nu-i asa fratilor care aruncati cu pietre in lucrarea Duhului Sfant, ca v-ati dori si voi sa vedeti slabanogii umbland, mortii inviind, painile inmultindu-se, nu-i asa ca v-ar placea sa vedeti si macar o banala durere de cap plecand la rugaciunea voastra, nu-i asa ca v-ati simti bine sa vedeti puterea supranaturala a lui Dumnezeu lucrand prin voi??? Sunt sigura ca nu o sa recunoasteti, dar v-ati dori asa ceva.

Nu e nici o diferenta intre batjocoritorii lui Hristos din vremea Bibliei si batjocoritorii lucrarii Duhului Sfant din vremea noastra. Totul e tras la indigoo. Ei au fost manati de invidie, iar voi care denigrate lucrarea supranaturala a Duhului Sfant sunteti manati tot de invidie.

Un mic exemplu:  au aparut niste filmulete cu doi indivizi care au fost in Africa la pastorul Chris, si care au venit cu niste povesti stranii de acolo, s-au lasat filmati sa spuna lumii cat de gresit si cu diavolul e  Chris, cum de fapt nu se intampla nimic veritabil acolo. Imi vine sa rad. Pe langa faptul ca sunt penibili si trebuie sa fi la fel de penibil ca ei sa ii crezi, oamenii astia sunt niste invidiosi de prima clasa. Isi dau seama foarte bine ca nu o sa fie niciodata ca pastorul Chris, desi si-ar dori, si ca aparare, in lipsa smereniei, intelepciunii si a unei inimi curate,  lasa invidia sa rodeasca si vedem cu totii rezultatele acesteia.

Simplu ca buna ziua.

Reclame

One response

 1. Toti cei ce iubesc minciuna si si cei ce traiesc in minciuna ,nu vor intra pe porti in cetate…

  Am o intrebare…Ce se intimpla cu aceia care asculta minciunile…
  Eva nu a mintit, doar a ascultat minciunile celui rau ,si consecinta a fost suferinta..
  Nu mai ascultati minciunile,oamenilor ,care ponegresc pe oamenii lui Dumnezeu..
  Pastorul Cris este la un nivel spiritual foarte inalt…Daca vrea cineva sa faca voia Domnului va afla daca invatatura este de la Domnul, sau din vointa proprie…
  fiti vegheatori………

  Iulie 12, 2011 la 5:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s