ROSE

Inima curata.

Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu! Matei 5:8

Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta. 1 Tim 1:5

Dragostea care nu vine dintr-o inima curata, e un ghiveci, a carei componenta probabil va fi si un fior doua de dragoste, dar atat, un fior trecator. O inima care nu e curata nu e capabila de dragoste, fie ea si fireasca. Inima cu dedesupturi, cu interese ascunse, care una spune alta gandeste, e un teritoriu confuz, care nu are nimic de a face cu simplitatea dragostei. Dragostea nu e ceva complicat, dragostea e simpla, spune lucrurile pe fatza, nu incearca sa pastreze aparente doar de dragul unor interese de moment, dragostea care vine dintr-o inima curata e statornica.

Ce inteleg eu prin inima curata? Inima curata nu isi permite sa se joace cu cei din jur, inima curata e garantia ca vorbele sunt in concordanta perfecta cu intentiile si gandurile, inima curata e incapabila sa te ademeneasca si apoi sa iti dea un shut in fund, inima curata nu se foloseste de linguseala sa pastreze aparentele sau sa isi atinga scopurile, inima curata niciodata nu face jocuri pe spatele altora, nu isi incalca promisiunile, inima curata isi cere scuze imediat ce a vazut ca a gresit, inima curata e dintr-o bucata, cand inima curata iti spune ceva poti fi sigur ca asa e, inima curata nu poate sta cu povara minciunii, prefacatoriei, urmaririi interesului facand rau altuia, nu poate supravietui cu gandul ca a nedreptatit, si din aceasta cauza inima curata nu asteapta un secol pana sa isi recunoasca vina si sa rezolve situatia, de altfel inimii curate nu ii este greu sa recunoasca ca a gresit pentru ca gandeste simplu.

Cel cu inima curata il va vedea pe Dumnezeu…. De ce oare cel cu inima curata il va vedea pe Dumnezeu? Pentru simplul motiv ca Dumnezeu are inima curata, desi din necunoastere si prostie uneori avem impresia ca El se joaca cu vietile noastre, El nu face asta niciodata, ce vrea de la noi ne-a spus clar, ce are pentru noi iar ne-a spus clar. A pus cartile pe masa, prin Cuvant ne-a spus mura in gura tot ce avem nevoie pentru a relationa cu El. Ne ascunde doar lucrurile pe care mintea noastra nu le poate filtra, pentru ca suntem redusi, in rest ne-a facut cunoscut tot ce e de trebuinta ca sa ducem o viata din belsug.

Dumnezeu are inima curata fata de noi, nu ne joaca pe degete, nu ne ademeneste si apoi ne abandoneaza, nu ne minte, nu joaca sah cu noi, nu trebuie sa fim cu ochii in patru ca poate poate ne face vreo faza nasoala. Isus si-a scos inima din El si ne-a aratat-o la cruce, totul e limpede. Inima curata e limpede, chiar daca sfideaza legile din jur, traditia, mersul lucrurilor si al vremilor, chiar daca e ciudata, inima curata e clara si limpede.

Cei cu inima curata au viata grea pe pamantul asta in relatiile cu oameni, dar din punct de vedere spiritual sunt in avantaj, nu ca Dumnezeu ar avea preferati printre oameni ci pentru ca sistemul de relationare cu El se bazeaza tocmai pe inima curata, si fiecare om alege singur daca merge spre El sau isi alimenteaza eul, orgoliul, mandria, interesul, imaginea, pofta, pasiunile de moment.

Omul cu inima curata are viata grea in relatiile cu ceilalti pentru ca in primul rand va fi calcat in picioare si apoi pt ca nimeni nu il va crede ca el chiar e asa cum spune ca e, cei cu inima plina de ascunzisuri nu pot sa creada ca altii chiar spun ceea ce cred si ca nu au interese ascunse. E complicat, chiar foarte complicat, dar indiferent ce ti se intampla la nivel de relatii cu oamenii, inima curata e trambulina care te va propulsa spre Dumnezeu, si ce poate fi mai important decat cunoasterea Lui????

Reclame

3 responses

 1. Off, Rose! Este atat de simplu adevarul pe care l-ai enuntat, si totusi atat de greu de pus in practica!! Am invatat ca relatia cu Domnul este o relatie simpla, nu una sofisticata … si da! are la baza inima curata. Totusi, noua ne place tare sa complicam lucrurile. Sa le „spiritualizam” ! Cu cat o forma de manifestare a credintei este mai complicata, cu atat mai mult ne place sa credem ca este mai adevarata! Cat de mare inselare ….
  Ne plac floricelele, adaosurile, infloriturile, poleirile si alunecam usor departandu-ne de substanta. Am pus preoti, sfinti, reguli, icoane, fuste lungi, baticuri … si lista nu se mai termina. Si TOATE acestea au doar rolul de a ne departa de esenta – de inima fiintei noastre. Suntem atat de preocupati de exterior ca uitam pusr si simplu ca avem un interior.
  Desi, interiorul, intimitatea fiintei noastre este singurul care conteaza cu adevarat. Sunt oameni cu un exterior imprefect, chiar mutilat, dar cu o bucurie de viata si o plinatatea a vietii care le pleaca din inima – locul in care si-au inscaunat Hristosul. Sunt oameni cu un exterior de o mare acuratete, dar goi si searbezi … pentru ca nu pot trece pragul ritualurilor si al regulilor bisericesti in cautarea VIETII …
  Doamne, deschide-ne ochii! Ajuta-ne sa vedem ce se afla in inima noastra … Si curat-o Tu … pune in ea o flacara vie, care sa arda tot ce este urat, impur si sa o pastreze curata pentru Tine … Aprinde-ne pentru Tine, oh Domne … !

  iulie 12, 2011 la 9:32 pm

  • ina

   M-am intrebat de multe ori daca inima mea este curata incercand a ma judeca singura prin prisma Cuvantului lui Dumnezeu si de cele mai multe ori am descoperit ca inima mea poate fi inselatoare daca pune pe primul loc oricare alt lucru in locul lui Isus.Auzi :sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta,cu tot sufletul tau,cu tot cugetul tau…Am inteles atunci ca trebuie sa ma lepad de sine,El sa fie preaiubirea mea .Am construit vise si le-am asternut pe hartie multe implinindu-se si oferindu-mi bucurii pasagere ,zic eu, pentru ca multe nu s-au implinit,iar atunci cand am dat de greu am strigat la DUMNEZEU si in disperare ,de suparare,am dat foc la vise(jurnal) spunandu-I LUI DUMNEZEU sa ramana ce vrea EL. In toata cenusa a ramas o simpla bucatica de hartie pe care era scris numele ISUS.

   august 14, 2011 la 10:20 pm

   • ina, ceva asemanator mi s-a intamplat si mie. Intr-un final nimic nu merita, decat ISUS.

    august 14, 2011 la 10:29 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s