ROSE

„Vrajitorie prin Duhul Sfant”

Exista oameni care s-ar duce pan la capatul pamantului, ar investi toti banii ca sa aiba parte de puterea Duhului Sfant, dar nu pentru a face lucrarea lui Dumnezeu asa cum vrea Duhul Sfant, de dragul lui Dumnezeu, ci pentru a se simti superiori, pentru a fi siguri ca vor atrage atentia, pentru a avea o arma puternica de manipulare si injosire a celor din jur, pentru a fi renumiti si pentru a domina. Le e frica sa se dea pe mana diavolului ca sa aiba puteri supranaturale asa ca incearca pe latura cealalta. Desi nu avem cum sa aflam procentul celor care isi doresc puterea lui Dumnezeu din astfel de motive, parerea mea umila este ca procentul este destul de insemnat.

Cand omul isi doreste puterea lui Dumnezeu dar nu vrea sa plateasca pretul lepadarii de sine, pretul mortii fata de sine si luarea crucii, putem sa ne punem semne de intrebare. Cine vrea sa sara peste partea cu luarea crucii, cizelarea caracterului,  petrecutul in desert, ar putea sa isi puna singur semne de intrebare care e motivul pentru care isi doreste putere supranaturala.

Fapte 8:9-24. In cetate era un om, numit Simon, care zicea ca este un om insemnat; el vrajea si punea in uimire pe poporul Samariei. Toti, de la mic pana la mare, il ascultau cu luare aminte si ziceau: „Acesta este puterea lui Dumnezeu, cea care se numeste „mare”.” Il ascultau cu luare aminte, pentru ca multa vreme ii uimise cu vrajitoriile lui. Dar cand au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu si a Numelui lui Isus Hristos, au fost botezati, atat barbati cat si femei. Chiar Simon a crezut; si dupa ce a fost botezat, nu se mai despartea de Filip si privea cu uimire minunile si semnele mari care se faceau. Apostolii care erau in Ierusalim, cand au auzit ca Samaria a primit Cuvantul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru si pe Ioan. Acestia au venit la samariteni si s-au rugat pentru ei, ca sa primeasca Duhul Sfant. Caci nu Se coborase inca peste niciunul din ei, ci fusesera numai botezati in Numele Domnului Isus. Atunci Petru si Ioan au pus mainile peste ei, si aceia au primit Duhul Sfant. Cand a vazut Simon ca Duhul Sfant era dat prin punerea mainilor apostolilor, le-a dat bani si a zis: „Dati-mi si mie puterea aceasta, pentru ca peste oricine-mi voi pune mainile sa primeasca Duhul Sfant.” Dar Petru i-a zis: „Banii tai sa piara impreuna cu tine, pentru ca ai crezut ca darul lui Dumnezeu s-ar putea capata cu bani! Tu n-ai nici parte, nici sort in toata treaba aceasta, caci inima ta nu este curata inaintea lui Dumnezeu. Pocaieste-te, dar, de aceasta rautate a ta si roaga-te Domnului sa ti se ierte gandul acesta al inimii tale, daca este cu putinta; caci vad ca esti plin de fiere amara si in lanturile faradelegii.” Simon a raspuns: „Rugati-va voi Domnului pentru mine, ca sa nu mi se intample nimic din ce ati zis.”

Simon vrajitorul era obisnuit sa domine oamenii, sa ii vrajeasca, sa ii faca admiratorii lui, si acum vede pocainta ca pe o oportunitate sa se ridice la alt nivel in manipulare, dominare, si vrajitorie. Nu se da la o parte nici de la botezul in apa, probabil ca a ridicat mana la apelul de final al predicii lui Petru, nu se da la o parte nici de la rugaciunea pentru botezul cu Duhul Sfant. Simon nu se da la o parte de la nici o activitate religioasa, pentru ca el s-a plictisit cu doar 100 de adoratori, vrea 1000 si observa ca Petru aduna multimile, e invidios intr-un fel malefic, si pentru ca nu e dispus sa plateasca pretul increderii in Domnul, lepadarii de sine, incredintarii cu totul in mana Lui, pentru ca nu e dispus la toate astea care aduc la urma urmei credinta care te face sa primesti botezul cu Duhul Sfant si puterea supranaturala a lui Dumnezeu, vrea o scurtatura si da bani. Una doua s-a spalat pe maini de traseul normal al umblarii cu Dumnezeu, vrea scurtaturi, scurtaturi in care caracterul nu mai conteaza, scurtaturi prin care sa ii dea firii repede ceea ce vrea.

Petru a fost pe faza si nu a avut nici cea mai mica indulgenta fata de Simon, nu l-a luat la o parte si nu a incercat sa nu il piarda ca membru in biserica, doar era proaspat botezat. Petru il trozneste intr-un mod caracteristic lui Isus, lui Pavel si nu numai. Uneori bunul nostru simt e o plecaciune in fata diavolului, uneori bunul simt pe care il cunoastem din perspectiva lumii e o hranire a firii si a demonilor.

De ce oare vrei sa fi botezat cu Duhul Sfant si sa ai darurile Lui? De ce vrei sa ai ungerea prin care sa faci semne si minuni? Nu ma refer neaparat la concurenta din bisericile penticostale, dar daca tot veni vorba, asa am observat eu ca in bisericile penticostale, daca nu esti botezat cu Duhul Sfant oamenii te percep ca si cum ai avea raie sau ceva grav, iar cei care dupa ce au staruit pana nu mai au voce si pretind ca au primit Duhul Sfant, se considera favoritii lui Dumnezeu si acuma trebuie sa fie apreciati, si vazuti cu alti ochi. Unii saracii staruie pana nu mai pot doar doar o sa primeasca si o sa scape de eticheta nefavorabila, sa promoveze ierarhic in ochii oamenilor. E multa ceata in ce priveste subiectul asta asa ca ma opresc aici, in articol vorbeam in special de cei care de fapt vor vrajitorie prin Duhul Sfant, care vad ca daca esti insotit de semne si minuni poti deveni vedeta si automat imaginea ta e imbunatatita, ceea ce au visat toata viata. Oameni a caror caracter e bazat pe manipulare, siretenie si vrajeala. Despre pocaiti vorbesc………….

Reclame

4 responses

 1. Rose, am gasit acest clip si m-am gandit la tine si la lupta ta. Iti multumesc pentru tot ceea ce faci, pentru dorinta ta de a sfasia valul religiozitatii si pentru iubirea de Isus din inima ta … Stiu ca totul este primit, si pasiunea pe care o ai in inima ta este primita, dar tie iti multumesc ca nu ai respins-o si ca o folosesti pentru ca cei care care trec pe aici sa nu plece la fel cum au venit, sa poarte in ei macar o intrebare despre cat de veritabila este credinta lor. Cel putin in cazul meu, acest lucru se intampla …

  iulie 24, 2011 la 2:54 pm

 2. Multumesc Simona:)

  iulie 24, 2011 la 3:33 pm

 3. nelu

  Cind locul in inima destinat onorului dat de Duhul Sfint unui om e dat onorului dat de oameni atunci inchinarea ce trebuie sa placa lui Dumnezeu este inlocuita cu inchinarea ce place oamenilor atuncea in inima omului e lepadare de Dumnezeu pentru frica de om.
  Este si o alta latura in care e promovata frica de fals asa de mult incit umbreste cautarea adevarului. Oamenii care lucreaza in banci studiaza bancnotele adevarate cu amanuntul si astfel devini experti in a descoperii falsul. Spiritual este la fel. Studiind adevaratele daruri desvolta darul deosebirilor, in nici un caz frica de fals nu duce la ceva bun.
  Dece zic asta?
  Caci nu ni sa dat un Duh de frica ci de biruinta. Deci nu ne e frica de diavol, oameni, … Noi luptam impotriva acestor falsuri cautind sa avem, cunoastem, stim, practicam adevaratele daruri si astfel e usor sa prindem falsurile. In gradina se smulge buruiana doar de cei ce cunosc plantele bune. Cunoastera darurilor e necesara tuturor. Fara asta sintem dusi in toate directiile, manipulati, impinsi pina la extrema sa ne fie frica de viata spirituala.

  iulie 28, 2011 la 3:49 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s