ROSE

SLAVA LUI DUMNEZEU

Efeseni 4:11-15. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori, pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos; ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire; ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.

Efeseni 3:19. si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu.

Efeseni 1:18  si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti

Coloseni 1:26, 27. Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui, carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei.

Nadejdea slavei nu se refera la nadejdea de a merge in cer, sunt chestii diferite, e o nadejde pentru viata asta, de pe pamant, nadejdea slavei este nadejdea vietii de crestin, nadejdea ca samanta pe care o sadesti in tine si anume Cuvantul va aduce roada si roada aceasta aduce slava lui Dumnezeu. Ni se spune la un moment dat ca noi crestem din slava in slava, crestem pe masura a ceea ce semanam, dar Dumnezeu vrea pentru noi plinatatea slavei Lui, la asta nu se ajunge dintr-o data, dar asta e voia Lui sa fim plini de slava Lui.

Iar slava Lui nu e ceva banal, pentru ca noi ne-am obisnuit cu limbajul asta biblic, si nu ii mai dam importanta, slava e slava nu gluma, cand spui slava, spui ceva urias, ce sfideaza mintea omului, si majoritatea dintre crestini nu au trait mai nimic in viata lor care sfideaza logica si mintea. Atata timp cat viata ta de crestin nu are nimic spectaculos, inca nu ai vazut slava, poate nu ai vazut nici macar o picatura de slava, pentru ca nu ai semanat in tine samanta, care dupa ce da rod aduce slava.

Dar vestea buna este ca voia lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi este sa ajungem plini de toata plinatatea lui Dumnezeu si sa experimentam bogatia slavei Lui. Bogatia slavei Lui nu se rezuma la un sentiment care te face sa plangi sau la cativa fiori, slava e slava, nu gadilarea sentimentelor. Slava nu e ceea ce se intampla in bisericile noastre, slava e ceea ce au experimentat preotii din V T cand nu au mai putut sta in templu pentru ca slava Domnului era acolo. Preotii n-au putut sa ramana acolo sa faca slujba, din pricina norului; caci slava Domnului umpluse Casa Domnului. (1Regi 8:11) Ei nu aveau acces la slava lui Dumnezeu, de aceea au trebuit sa astepte afara din templu, dar Pavel le spune celor din Colose, “taina tinuta ascunsa….dar descoperita acum sfintilor Lui”, ceea ce inseamna ca noi avem acces, Dumnezeu ne invita la slava Lui, sa stam si sa traim in ea, avem acces in templu, si imagineaza-ti ce inseamna asta.. Slava Domnului se lasa cu manifestari exterioare, si fratilor nu e vorba de vrajitorii, de new age, de impresii, de gargauni la cap sau imaginatii bolnave, e slava Domnului, care s-a manifestat prin nor, si asa se poate intampla si acum. La Rusalii slava Domnului s-a manifestat prin cutremur, vajait de vant si foc.  Scrie asta in Biblie, negru pe alb, asa ca nu putem sa banuim ca lucrurile alea s-au facut cu influeanta diavolului, care cica e foarte tare si unii au impresia ca e chiar mai tare ca Dumnezeu, asa ca orice e supranatural e de la diavolul si Dumnezeu e cuminte, sta pe tron si mediteaza.

Hristos in voi, nadejdea slavei –  aici e vorba de plinatatea lui Dumnezeu in noi, formarea lui Hristos in noi, Hristos sa ia chip in noi. Dumnezeu a pus nadejdea asta in noi din momentul in care suntem mantuiti, ceva din noi ne spune ca trebuie sa existe mai mult, dar din pacate biserica a anihilat prin traditie si programe religioase, prin predici moarte si activitati culturale, acest sentiment.

Coloseni 1:21-23. Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina; negresit, daca ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel.

Nadejdea Evangheliei nu e nadejdea rapirii nici a vietii din cer Nadejdea slavei, Hristos in noi nadejdea slavei e pentru acum, pentru viata noastra de zi cu zi, asta e o chestie care trebuie traita aici pe pamant, nu trebuie asteptata plecarea in cer. Bogatia slavei Lui…… , sunt lucruri de care nu avem habar inca, nu stiu cati pamanteni cunosc sau au cunoscut ce inseamna asta, dar e vremea sa le cunoastem, pe masura ce sadim in noi adevarul, vom creste din slava in slava suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.  (2 Cor 3:18)

Un copil ii spune tatalui: „Tata eu niciodata nu am vazut oceanul”. Tatal se pregatea sa mearga intr-o calatorie la ocean. Copilul ii spune: „Tata ia niste apa din ocean cand te intorci si adumi-o”. Asa ca tatal a adus niste apa din ocean, a pus-o intr-un pahar si o da copilului, ca acesta sa vada oceanul.

Na, asa suntem noi, nu am vazut decat paharul, habar nu avem cum arata oceanul si din pacate muulti se multumesc cu paharul asta cand oceanul ne sta la dispozitie. Uita de paharul asta, o fi fost bun pentru generatiile trecute, dar acuma e timpul pentru ocean. Lasa paharul baptist, penticostal si chiar carismatic, sunt doarr niste pahare, franturi de cunostinta. Avem o mentalitate din asta marunta, de pahar, mentalitate de care trebuie sa ne descotorosim urgent. Cum vrei sa inoti in pahar? Cum vrei sa inaintezi in apa, prima data pana la glesne, apoi pana la genunchi si apoi sa te lasi dus de ape, de slava Domnului?(Ezecheil 47) Nu o poti face asta intr-un spatiu limitat cum e paharul. E nevoie de ocean, ocean care ne sta la dispozitie acuma, doar sa vrei si sa nu te abati de la nadejdea Evangheliei.

Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. (Romani3:23) Pacatul nu iti va permite sa ai parte de slava lui Dumnezeu, dar Isus a venit sa ne elibereze de pacat, si in felul acesta avem acces la slava Lui, la plinatatea slavei Lui, la bogatia slavei Lui.

Reclame

4 responses

 1. OF, Rose! Inteleg atat de bine ceea ce ai scris! Si eu cred ca nu cunoastem nici macar o mica farama din Slava Lui. Dar, ca sa pot afla mai mult, trebuie sa renunt la mai mult … si asta nu este asa usor. Cred ca cel mai dureros proces este cel de innoire al mintii. Sa renunti la propriile adevaruri, la propriile convingeri … asta este un lucru greu. Ne agatam cu mare ravna de ceea ce credem ca este bine sa fim, si pierdem atat de mult din ceea ce am putea fi. Caci, daca am ajunge sa fim, macar pana la glezne, scufundati in Slava lui Dumnezeu, nu ar mai ramane nimic din noi, ci am deveni altcineva, la care ne este teama sa ne gandim. Ne sunt mai confortabile jumatatile de adevar si picaturile de Slava … Asa, nu trebuie sa facem prea mari eforturi … Cu pretul de a trai o viata mediocra!

  august 7, 2011 la 10:28 pm

 2. da, se pare ca exista intr-adevar o teama de schimbare, dupa ce te-ai obisnuit toata viata intr-un anume fel. Dar acuma e vremea sa mizam totul pe o carte !

  august 7, 2011 la 10:52 pm

 3. Nelu

  In pasajul din Efeseni tinta lucratorilor e de a duce oameni la ” unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos
  Efeseni 4:11-15. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori, pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos; ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura,
  In alta parte Pavel scrie ” Sa il cunosc pe El si puterea invierii Lui”
  Cred ca toti cei mentionati mai sus: apostoli….. si pina la cei ce invata pe altii trebuie sa cunoasca personal pe Fiului lui Dumnezeu. Surprinsi, poate suna dur; dar cum poate invata cineva pa un altul sa ajunga la plinatatea lui Hristos daca doar cunoaste despre Hristos si nu pe El?
  Tinta este plinatatea lui Hristos. Adica manifestarea lui Hristos in acel om. Apostolul Pavel zice „Nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine…” Un evanghelist a calculat ca o treime din viata lui Hristos mentionata in biblie se ocupa cu minuni, vindecari…..
  Invatatura traire si minuni sint componente ale plinatatii lui Hristos in viata noastra. Ori ne place ori nu ne place pe linga invatatura si traire trebuie sa practicam si in rugaciune de vindecare, mijlocire… Un motor care merge doar la relantiu doar consuma combustibil si nu produce nimic, starea de caldicel e relantiu.

  august 15, 2011 la 8:29 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s