ROSE

Ezechiel 47

1. M-a adus inapoi la usa Casei. Si iata ca iesea apa de sub pragul Casei, dinspre rasarit; caci fata Casei era spre rasarit. Apa se cobora de sub partea dreapta a Casei inspre partea de miazazi a altarului.

2. M-a scos pe poarta de miazanoapte si m-a facut sa ocolesc pe din afara pana la poarta de rasarit. Si iata ca apa curgea din partea dreapta.

3. Cand a inaintat omul acela spre rasarit, cu masura in mana, a masurat o mie de coti si m-a trecut prin apa; apa imi venea pana la glezne.

4. A mai masurat iarasi o mie de coti si m-a pus sa trec prin apa, si apa imi venea pana la genunchi. A masurat iarasi o mie de coti si m-a trecut prin ea, si apa imi venea pana la solduri.

5. A masurat iarasi o mie de coti, si atunci era un rau pe care nu-l puteam trece, caci apa era atat de adanca incat trebuia sa inot – un rau care nu se putea trece.

6. El mi-a zis: „Ai vazut, fiul omului?” Si m-a luat si m-a adus inapoi pe malul raului.

7. Cand m-a adus inapoi, iata ca pe malul raului erau o multime de copaci pe amandoua partile.

8. El mi-a zis: „Apa aceasta curge spre tinutul de rasarit, se coboara in campie si se varsa in mare si, varsandu-se in mare, apele marii se vor vindeca.

9. Orice faptura vie care se misca va trai pretutindeni pe unde va curge raul si vor fi o multime de pesti; caci ori pe unde va ajunge apa aceasta, apele se vor face sanatoase, si pretutindeni pe unde va ajunge raul acesta, va fi viata.

10. Pescarii vor sta pe malurile lui, de la En-Ghedi pana la En-Eglaim, si vor intinde mrejele; vor fi pesti de felurite soiuri, ca pestii Marii celei Mari, si vor fi foarte multi.

11. Mlastinile si gropile ei nu se vor vindeca, ci vor fi lasate prada sarii.

12. Dar langa raul acesta, pe malurile lui de amandoua partile, vor creste tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va vesteji, si roadele lor nu se vor sfarsi; in fiecare luna vor face roade noi, pentru ca apele vor iesi din Sfantul Locas. Roadele lor vor sluji ca hrana, si frunzele lor, ca leac.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s