ROSE

Pavel a fost botezat cu Duhul Sfant

Pavel, cel care facea prapad printre crestini, are o intalnire soc cu Isus pe drumul Damascului. Ajunge in cetate, trei zile si trei nopti nu mananca nimic, si dupa trei zile un ucenic pe nume Anania este trimis de Dumnezeu la Pavel sa isi puna mainile peste el ca sa primeasca vederea si sa fie umplut cu Duhul Sfant. Fapte 9:17. Anania a plecat; si, dupa ce a intrat in casa, a pus mainile peste Saul si a zis: „Frate Saule, Domnul Isus, care ti S-a aratat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca sa capeti vederea si sa te umpli de Duhul Sfant.”  (AICI tot capitolul 9)

Pentru cei care vor neaparat sa ma convinga de faptul ca Pavel s-a convertit abia in momentul in care Anania s-a rugat pentru el si ca de fapt nu au avut loc doua evenimente distincte, stau si ma intreb de cand se primeste mantuirea prin punerea mainilor? Parca il vad pe Anania baptist punandu-si mainile peste Pavel:  “sti frate Saule, Domnul Isus m-a trimis sa imi pun mainile peste tine si sa fi mantuit” Cred ca Pavel ar fi fost putin confuz: „dar, sti frate Anania, eu L-am intalnit pe Isus pe drumul Damascului, am avut chiar o intalnire puternica cu El”. Din fericire Anania nu a fost baptist….

Pavel a spus: Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi (Filipeni 3:17). O parte a crestinilor ar vrea sa il urmeze pe Pavel doar la capitolul caracter, vor caracterul lui Pavel dar nu vor parghiile prin care Pavel si-a dobandit acest caracter. Pavel a spus de fapt: „fratilor si surorilor, tineri si batrani, eu m-am intalnit cu Isus, apoi m-am umplut cu Duhul Sfant, au fost doua evenimente distincte, ba mai mult dupa aceea am fost botezat in apa”. Deci trei evenimente distincte care intre timp se facura doua pentru anumite denominatiuni, sau chiar s-au comprimat atat de mult incat cele trei se facura una pentru alte denominatiuni.

Nu a fost suficient pentru Pavel sa se intalneasca cu Isus pe drumul Damascului, nu a fost suficient sa auda vocea audibila a lui Isus, a fost nevoie ca Anania a vina si sa isi puna mainile peste el sa se umple de Duhul Sfant. Este vorba de Pavel cel care a tratat ulterior destul de clar problema botezului cu Duhul Sfant si a darurilor care deriva din acesta experienta, cel care ne-a spus ca el vorbea in limbi mai mult decat toti. Pavel nu borborosea aiurea ore intregi fara folos, rugaciunea in limbi a fost unul din secretele succesului lui Pavel, altfel nu si-ar fi petrecut atata timp rugandu-se in limbi. Daca Pavel a avut nevoie de umplerea cu Duhul Sfant, experienta ulterioara intalnirii cu Isus, inseamna ca si tu ai nevoie. Si ma rog ca Dumnezeu sa iti deschida ochii sa vezi care e voia intreaga a lui Dumnezeu.pentru viata ta.

Fapte 1: 8. Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” Pavel a primit acea putere ca sa poata fi martor, puterea Duhului Sfant, desi s-a intalnit cu Isus  in prealabil, putere care a venit in viata lui ca urmare a umplerii cu Duhul Sfant, putere care s-a manifestat prin toate darurile Duhului Sfant. Daca Pavel i-ar fi spus lui Anania : “sti Anania, eu l-am intalnit pe Isus, nu mai am nevoie de o alta experienta, asta e suficient”, nu ati mai fi auzit de lucrarea grozava de apostol pe care a facut-o Pavel in biserica. Pavel nu ar mai fi fost apostol daca nu ar fi avut parte de experienta umplerii cu Duhul Sfant, experienta distincta de cea a intalnirii cu Isus.

Think about that!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s