ROSE

Promisiunile Lui crezute – cheia schimbarii!

2 Petru 1:3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui,

4. prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte.

Versetul 4 spune un lucru maret, un lucru extraordinar, era singurul nesubliniat de pe prima coloana a paginii in Biblia mea si mi-a sarit in ochi, iar de doua zile nu imi mai pot lua ochii de la el. Cu alte cuvinte Petru ne spune: “daca credeti promisiunile Lui marete, nespus de mari si scumpe veti deveni ca Isus, va veti face partasi firii dumnezeiesti, va veti deprinde sa aveti gandul lui Hristos, motivatiile si faptele Lui”.

Iata secretul schimbarii, schimbare prin care trecem cu toti daca vrem, si daca ne-am saturat de noi insine. Da, primul pas este acela ca trebuie sa recunoastem, ce suntem si cum suntem, trebuie sa regretam, si nu e usor, dar dupa pocainta si hotararea de schimbare, ceea ce ne va duce sa inlocuim firea noastra cu firea dumnezeiasca, este faptul ca vom crede promisiunile lui Dumnezeu. Promisiuni marete, vesti atat de bune incat iti vine greu sa crezi ca sunt adevarate (vorba lui Andrew Wommack)

Daca vrem sa vedem lucrurile schimbandu-se, e nevoie de un prim pas pe care trebuie sa il facem noi, nimeni nu il face in locul nostru, acela de a recunoaste, de a fi onesti cu noi insine in fata lui Dumnezeu, de a ne cai, de a ne hotara ca asa nu se mai poate, lucruri  care se lasa cu durere, pt ca ati vedea greselile nu e usor, a te confrunta cu adevarul despre sine niciodata nu e usor, dar dupa aceea tot prin hotararea ta, imparti cu Dumnezeu sarcina, nu mai trebuie sa duci tu tot procesul de schimbare, esti impreuna cu El.

Petru ne spune in vs 5, “dati-va si voi toate silintele”. Partea noastra este clara, sa devenim radicali in hotararea noastra, si sa perseveram, indiferent cat de greu pare. Schimbarea nu va avea loc daca stam picior peste picior si ne uitam la televizor, totul in viata de crestin cere un pret, si pretul nu e partea cea mai placuta, am vrea sa cada tot din cer asa din senin si garantat nu se intampla asta. Dumnezeu conlucreaza cu deciziile noastre, ne ajuta cand ne miscam din loc si vrem sa inaintam, si sta si ne asteapta sa ne trezim cand pierdem vremea in neascultare si lene. Totul depinde de noi la urma urmei, El e angajat si hotarat sa ne ajute la orice ora, daca luam hotararea de a merge inspre El.

Sa revin la versetul 4:  “fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti”. Prin ce se manifesta firea dumnezeiasca? Prin roade dumnezeiesti. Si care sunt roadele dumnezeiesti? Galateni 5:22. „Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, 23. blandetea, infranarea poftelor”

Toata lumea stie care sunt roadele Duhului. E imposibil prin propriile forte sa dobandesti aceste roade. Dar pe masura ce vei crede promisiunile lui Dumnezeu cu privire la viata ta, vei arata din ce in ce mai mult cu Isus. E un proces. Ca sa ajungi sa crezi promisiunile, fagaduintele lui Dumnezeu trebuie sa afli ca ele exista. Credinta in aceste promisiuni va provoca in tine un miracol, si anume schimbarea pe care o vrei,  schimbarea dupa care tanjesti si pe care vezi ca nu o poti realiza prin propriile forte.

Promisiunile astea sunt Cuvantul lui Dumnezeu, promisiunile le gasesti in Cuvant, Cuvantul e o samanta, cum de altfel si promisiunile sunt o samanta pe care daca o plantezi in mintea si inima ta, vor aduce roada. Ce fel de roada? Firea dumnezeiasca, Roada Duhului.

Despre promisiuni probabil intr-un articol viitor, dar pana atunci, cauta-le in Biblie, subliniaza-le, si crede-le. Promisiunile astea crezute, o sa te schimbe, asta fac si eu pt ca si eu am nevoie de schimbare. E timpul sa te indopi cu promisiunile lui Dumnezeu, sa le digeri si auzindu-le, citindu-le in mod repetat vine si credinta ca lucrurile stau exact asa e cum spune El, ca tu esti cine spune El ca esti, ca tu ai ceea ce spune El ca ai, iar urmarea credintei este schimbarea, transformarea firii omenesti in fire dumnezeiasca

Reclame

2 responses

 1. Cristi

  Foarte frumos articolul! 🙂 :X 😀
  Dar…nu inteleg o chestie…desu banuiesc care e raspunsul…
  Cum, sau care, sau cum pot stii care sunt promisiunile lui Dumnezeu, si de unde stiu ca El imi promite ceva, sau cand imi promite ceva…?
  Ca nu pot intelege…de ex: eu imi doresc foarte mult un set de tobe, dar situatia financiara nu-mi prea permite deocamdata…si ma intreb asa…se poate ca El sa imi promita ca voi avea n set de tobe? :S:S:S:S:S:S sau ceva de genul? Ca din cate am auzit si am inteles…in Biblie sunt peste 8000 de promisiuni, si doar aceleas sunt valabile sa zic asa? :))..Adica acolo scrie tot ce isi poate dori un om? :))….pana si o acadea cu gust de mere? :))
  Deci, serios sunt extrem de confuz la capitolul promisiuni….

  august 22, 2011 la 12:18 am

  • Da, eu cred ca Dumnezeu ne-a facut promisiuni pentru fiecare aspect al vietii noastre. Acuma de tobe nu stiu sa scrie :p dar asta se include la capitolul financiar, pentru care sunt promisiuni clare in Cuvant.

   Lipsa banilor poate fi rezolvata prin increderea in promisiunea lui Dumnezeu, ca daca dai primesti de nu stiu cate ori inapoi. Luca 6:38. „Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura” Daca crezi aceasta promisiune, si te increzi orbeste in ceea ce spune El, una la mana o sa devi generos, ceea ce inseamna ca vei avea roada Duhului – facerea de bine, iar doi la mana Dumnezeu se va tine de cuvant si iti va da banii de care ai nevoie.

   Matei 6:33. „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Stiu ca ne-am obisnuit asa mult cu versetele astea incat parca nu mai au esenta, dar astea sunt promisiuni.

   In articol ma refeream mai mult la promisiunile care tin de launtrul fiintei noastre, de cum putem invinge roadele firii pamantesti care se lupta cu duhul nostru, dar acelasi principiu se poate pune in aplicare si la capitolul bani sau sanatate

   august 22, 2011 la 12:58 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s