ROSE

Aceeasi credinta

2Petru1:1„Simon Petru, rob si apostol al lui Isus Hristos, catre cei ce au capatat o credinta de acelasi pret cu a noastra, prin dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos”

Ce spune versetul asta? Versetul asta spune ca acei crestini carora le era destinat acest mesaj a lui Petru, au primit o credinta de acelasi pret cu el si cu ceilalti apostoli, o credinta de aceeasi valoare, cu nimic mai prejos. Petru vroia sa ii faca constienti de faptul ca mostenirea pe care o avem in Isus e egala pentru toti, vroia sa le explice ca desi El a fost in cercul de apropiati a lui Isus, desi a fost in camera de sus la Rusalii, a primit o credinta de acelasi pret cu orice alta persoana care a crezut in Isus.

2 Corinteni 4:13. Insa, fiindca avem acelasi duh de credinta

Acelasi lucru il spune si Pavel, asa ca degeaba ne plangem ca unii sunt mai grozavi ca noi si noi nu putem, suntem dezavantajati. Dumnezeu ne-a dat aceeasi mostenire. Intr-adevar exista o diferenta intre oameni, intre nivelul in care acestia slujesc dar asta nu pentru ca ar fi fost privilegiati, ci pentru ca acei care au ajuns la performante spirituale au inteles ca sunt posesorii mostenirii, pe cand ceilalti inca nu au inteles. Fiecare merge atat de departe cat intelege, cat staruie in intelegere, cat permite adevarului despre sine, (adevar din Cuvant) sa devina motorul care il conduce in viata.

Desi am fost dotati cu credinta, ca aceasta sa functioneze trebuie ca mintea noastra sa fie inoita, metamorfozata. Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre…. (Rom.12:2). Nu ai cum sa folosesti credinta pe care deja o ai, daca mintea ta nu este inoita, mintea veche care functioneaza dupa regulile firii, nu iti va ajuta la nimic pentru a activa credinta care este in tine. Mintea veche nu stie ce e aia credinta, ea se bazeaza exclusiv pe lucrurile care se vad, se simt si se pot atinge, pe cand  “credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad”. (Evr.11:1), iar pentru a percepe si folosi credinta aceasta ai nevoie de o minte inoita.  De aceea e nevoie de indoparea cu adevarul Cuvantului, care iti va schimba mintea, si cu noua gandire vei putea sa folosesti ce deja ai.

E ca si cum ai avea in cont 10 milioane de euro, dar ori nu sti de ei, ori nu ai cunostintele necesare sa ii folosesti, sa ii investesti eficient. Ai acesti bani? Da. Iti folosesc la ceva? Nu. Dar daca cineva vine si iti spune ca ei exista si pe deasupra te si invata cum sa ii folosesti eficient, o sa te poti bucura de ei. Desi banii sunt pe numele tau, sunt in posesia ta si ii poti folosi la orice ora, daca nu sti de existenta lor, si daca nu ii sti folosi, nu o sa ai parte de beneficiile a ceva ce e deja al tau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s