ROSE

Legamantul lui Dumnezeu

In lumea araba exista o vorba “blood is thicker than milk”. Pentru noi nu inseamna nimic “sangele este mai dens decat laptele”, dar oamenii astia au la baza relatiilor, legamantul si de aici intelegerea acestei vorbe. Relatiile de prietenie sunt parafate de un legamant de sange, care nu poate fi rupt, mai degraba poate fi rupta o relatie cu un frate sau sora de mama, cu care ai baut lapte de la aceeasi mama, decat sa rupi relatia bazata pe legamant. Daca ai rupt un legamant, esti omorat pur si simplu.

Am scris un articol mai demult despre acest subiect Oameni ai legamantului si spuneam ca daca acum s-ar mentine pedepsele pentru ruperea legamintelor ca pe vremea Vechiului Testament probabil ar mai ramane foarte putin oameni pe fata pamantului, pentru ca oamenii isi calca legamintele in ritmul in care respira.  Totul in Imparatia lui Dumnezeu se bazeaza pe legamant, dar cine sa mai bage de seama si aspectul asta. In partea noastra de lume nu ne taiem la mana si nu facem legamante pe baza de sange, dar noi folosim cuvantul, cuvant care are o forta extraordinara.

Necredinta e o chestie care ne pandeste in fiecare zi. Oare chiar asa se vor intampla lucrurile cum a spus Dumnezeu?. Desi avem negru pe alb scris legamantul lui Dumnezeu nu suntem chiar siguri ca lucrurile stau asa. Dumnezeu este un Dumnezeu al legamantului “El este un Dumnezeu credincios si isi tine legamentul”(Deuteronom 7:9)

Am auzit o chestie foarte interesanta. In Orient si in Africa, atunci cand doi oameni fac un legamant de sange, isi fac taietura la mana suficient de adanca incat dupa ce se vindeca rana, ramane cicatricea pentru tot restul vietii. Isus dupa ce a inviat, desi I s-au vindecat ranile, I-au ramas urmele de la cuie, cicatricele. De ce? Sunt cicatricele legamatului. E grozav, asta ne arata ca legamantul pe care l-a facut Isus cu noi nu e o gluma, nu este trecator, legamantul e pentru totdeauna, nu poate fi rupt, putem sa ne bazam pe ceea ce El ne-a spus, nu exista nici o sansa ca lucrurile sa se schimbe pe parcurs, sau experienta noastra nefericita sa schimbe anumite lucruri din legamant. Dumnezeu nu e om sa minta.

Reclame

3 responses

 1. VDFilip

  Nu de misoginism ne izbim Dana. Daca esti mai atenta, pe fundalul de ingamfare si desconsiderare s-a ajuns in starea actuala. Daca Dumnezeu a facut din gura magaritei prooroc, de ce nu ar face din femeie apostol? Poate fi mai prejos o fiinta umana? Cand omul vrea sa fie dumnezeu si chiar supradumnezeu, nu reuseste altceva decat sa fie fiara. Cand se uneste cu a treia parte din el cu Dumnezeu, adica in spirit, poate face parte din Dumnezeu dar nu este el insasi Dumnezeu. Insasi Dumnezeu, ca unul singur include 7 Duhuri, daca nu trei personalitati. Omul insa vrea numai el singur sa fie supra si ultra. Cand omul se uneste in spirit cu diavolul, cu raul nu va cauta sa faca altceva decat sa imite insusirile Lui Dumnezeu. Si unirea cu Dumnezeu nu o putem face de capul nostru. spune in vechiul cam asa: cine ar indrazni sa se apropie de mine de capul lui? Insasi Domnul Isus care facea parte din Dumnezeu nu a luat ca un lucru de apucat…ci si-a cunoscut destul de bine locul si menirea. In toate lucrurile nu putem noi sa ii dictam lui Dumnezeu cum sa lucreze cand zice ca lucreaza cand intr-un fel cand intr-altul. Atunci cand are nevoie sa isi faca dintr-o femeie apostol ori cand considera ca tre sa faca asta, o va face. Nu-i putem noi face Lui Dumnezeu litera de lege sa nu lucreze prin femei apostol. Si inca cv. Cand o farfurie este cu fundul in sus, partea dinauntru al blidului, al farfuriei iti poate aduce surpriza sa vezi ca este murdara. La ortodocsi, blidele mazgalite stau atarnate pe pereti taman ca in politica 😉

  august 31, 2011 la 10:07 am

 2. ioana.

  chiar e minunat Domnul, serios, ce fain e Prietenul nostru, * la fix…* (stie Domnul…)
  cateodata nu mai am cuvinte ce bun e cu noi…..ooh

  septembrie 6, 2011 la 2:11 am

 3. Da.. 🙂

  septembrie 6, 2011 la 1:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s