ROSE

Laudarosia vietii

1 Ioan 15. Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. 16. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.

Laudarosia vietii este de fapt mandrie, aroganta, fala, lauda de sine, lucruri facute cu intentia de a impresiona si injosi, de a provoca, de a demonstra cine e cel mai tare, cine e cel mai plin de calitati, cine arata cel mai bine, cine are mai multe posesiuni si realizari, cam cat de superior e el sau ea celorlalti, cine e cel mai cu motz si daca vezi ca nu ai nici o sansa sa iei locul intai, incepi sa ii urasti pe cei care iti sunt superiori, sa ii invidiezi si sa visezi cum intr-o zi printr-o minune o sa ajungi tu in fata si atunci ei o sa crape de ciuda. Oamenii care se complac intr-o astfel de atitudine, carora li se pare normal sa fie asa, cei care isi gasesc placerea si isi iau hrana pentru suflet din asa ceva, Biblia ne spune ca dragostea lui Dumnezeu nu locuieste in ei, si cum Dumnezeu e dragoste, putem trage usor concluzia ca oamenii astia nu Il cunosc pe Dumnezeu.

M-a blocat versetul asta, nu pentru ca nu l-as fi citit pana acum, nu pentru ca ar fi ceva greu de inteles si acuma am avut o revelatie, ci pentru ca poate pentru prima data m-am gandit practic la cati oameni din biserica isi gasesc placerea in asa ceva, e absolut devastator. De cand ma stiu pe lume, laudarosia vietii a fost o componenta absolut normala in bisericile pe care le-am frecventat, atat bapti cat si penti, e ceva general acceptat.  Ma deprima realitatea asta.

One response

  1. nel

    Uau deci orice lucru: ceas, inbracaminte, masina, casa, aranjatul parului … facut sa iasa in evidenta este facut din duh de laudarosenie care e de la diavol. Toate aceste lucruri pot provoca o cursa a arata altora ce pot eu. E un pacat ft. subtil care prinde usor si in loc sa arate pe Mintuitor, seamana invidie in inimile altora, ba poate duce la coborirea nivelului de credinta indreptind pe altii la lucruri materiale. Mam cercetat si pacatul asta nu il am se pare ca trebuie sa avem compasiune pentru cei prinsi de mindria asta.

    septembrie 5, 2011 la 6:52 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s