ROSE

Trairea in adevar

1 Ioan 3:18-22. Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul. Prin aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si ne vom linisti inimile inaintea Lui, in orice ne osandeste inima noastra; caci Dumnezeu este mai mare decat inima noastra si cunoaste toate lucrurile. Preaiubitilor, daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu. Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui.

Sa iubim cu fapta si cu adevarul, nu cu vorba, nu doar prin vorbe. E extraordinar ce spune acest pasaj. A iubi cu adevarul. Oare ce inseamna asta? Cum iubesti pe cineva cu adevarul? Esti transparent, fara interese ascunse, dintr-o bucata, fara doua sau mai multe fetze, da al tau este da, nu al tau este nu, ceea ce spui prin intermediul cuvintelor este adevar si numai adevar, daca promiti ceva te ti de cuvant, faptul ca lasi sa se inteleaga anumite lucruri le faci pentru a ajuta persoana respectiva nu ca la un moment dat sa te folosesti de acele lucruri ca sa ai castig de cauza. Adevarul e adevar, nu permite nici o pata, nici o nuanta de gri, adevarul este clar, in adevar nu exista minciuna (1 Ioan 2:21) atunci cand traiesti in adevar nu ai nici un motiv sa ai crize de constiinta, esti in stare la orice ora sa dai socoteala pentru faptele tale si nu te ascunzi de ele, pentru ca in adevar tu esti liber.

Trairea in adevar linisteste inima, intareste inima, esti liber de presiunea condamnarii, vinovatiei. Eliberarea de sub presiunea condamnarii nu se poate face decat prin acceptarea adevarului, prin trairea in adevar, si eliberarea de ambiguu, de compormis, de chestii ascunse, de lucruri cu doua fetze. Si daca ai inima libera ai indrazneala la Dumnezeu, fara de adevar inima nu te va lasa sa te simti liber, sa vorbesti cu Dumnezeu si desi o sa ii ceri anumite lucruri nu o sa le primesti pentru ca nici tu nu crezi ca meriti sa le primesti, iar fara credinta nu avem nici o sansa in relatia cu Dumnezeu, credinta e moneda de schimb in Imparatia lui Dumnezeu. E uimitor faptul ca daca traim in adevar, daca traim in conformitate cu legile dupa care am fost creati, Dumnezeu ne spune ca orice vom cere de la Dumnezeu o sa primim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s