ROSE

„Dati-le voi sa manance”

Isus ii trimite pe cei doisprezece ucenici in misiune. Le da putere sa scoata demoni, sa vindece bolnavi (Marcu 6:7,13) si  le interzice sa isi ia provizii de vreun fel cu ei, a facut asta ca sa le demonstreze ca Dumnezeu se ingrijeste de toate nevoile lor.

Marcu 6: 8,9. Le-a poruncit sa nu ia nimic cu ei pe drum decat un toiag; sa n-aiba nici paine, nici traista, nici bani de arama la brau; sa se incalte cu sandale si sa nu se imbrace cu doua haine.

Ucenicii pleaca, isi duc la indeplinire misiunea, si la reintoarcere vor sa stea de vorba cu Isus sa ii povesteasca lucrurile minunate pe care le-au facut. Datorita multimii care venea la Isus, au intentionat sa se retraga undeva in pustie ca sa poata sta linistiti sa discute. Doar ca ajunsi in pustie, pustia nu mai era chiar pustie, o multime mare de oameni ii astepta acolo. Lui Isus i se face mila de ei, le predica Evanghelia, iar cand se lasa seara, ucenicii ii sugereaza lui Isus sa spuna multimii sa plece in localitatile din preajma ca sa isi cumpere paine.

Isus le spune: „Dati-le voi sa manance”  (vs37)

Ucenicii raspund: „Oare sa ne ducem sa cumparam paini de doua sute de lei si sa le dam sa manance?”

Cand Isus le-a spus „Dati-le voi sa manance”, cred ca s-a asteptat sau cel putin a vrut alt raspuns din partea lor. Ucenicii au uitat ca nu cu mult timp in urma au fost trimisi fara paine, fara bani de paine in misiune, iar Dumnezeu s-a ingrijit de nevoile lor si nu au dus lipsa de nimic. Au uitat de la mana la gura ca in zilele precedente au vazut semne si minuni intamplandu-se prin mainile lor. Cu siguranta Isus a fost dezamagit de raspunsul lor, si din raspunsul lor si-a dat seama ca nu au inteles mare lucru asa ca a preluat El toata situatia, inmultind painile si hranind oamenii.

Cand Isus le-a spus „Dati-le voi sa manance”, El chiar a vorbit serios, stia ca sunt in desert, ca oamenii nu au de unde cumpara paine, ca nu exista paine suficienta, si totusi le-a spus „Dati-le voi sa manance”. Daca ar fi avut intentia sa inmulteasca El painile, pentru ca stia din start ca in acea situatie e nevoie de o minune, cu siguranta ca nu le-ar fi cerut ucenicilor sa faca ei minunea.

Faceti voi minunea, v-am instruit suficient, v-am explicat destule, stiti destul, ati primit puterea, „Dati-le voi sa manance”  Vindecati (voi) pe bolnavi, inviati (voi) pe morti, curatati (voi) pe leprosi, scoateti (voi) afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Mat.10:8)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s