ROSE

Cunostinte biblice dupa ureche

Am descoperit o chestie interesanta, apropo de lucrurile pe care le invatam de la biserica de la oameni care stiu Biblia dupa ureche. Nici macar nu mi-am pus vreodata problema ca nu ar fi asa cum stiam de cand ma stiu, si anume ca a fost odata un eveniment in care Isus a intrat in templu si a scos afara pe cei care vindeau acolo. Sa vezi si sa nu crezi, de fapt au fost doua evenimente de felul asta.

In Matei 21:12,13, Marcu 11:15-17, Luca 19:45-46 gasim relatarea aceluiasi eveniment, si anume Isus intra in templu, si da afara pe vanzatori, spunandu-le: „Casa Mea va fi o casa de rugaciune. Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari.”. Cand a avut loc aceasta intamplare? Dupa intrarea lui Isus (pe magar) in Ierusalim, cand multimea de oameni l-au intampinat cu entuziasm.  Asta s-a intamplat nu cu mult inainte de rastignire.

In Ioan 2:13-16 gasim relatarea aparent a aceleiasi intamplari. De data asta Isus face un bici, ii da pe negustori afara din Templu si le spune: „Ridicati acestea de aici si nu faceti din Casa Tatalui Meu o casa de negustorie.” Cand are loc aceasta intamplare? Dupa nunta din Cana, si dupa cum bine stim minunea transformarii apei in vin a fost inceputul semnelor (minunilor) lui Isus (Ioan 2:11)

Este evident faptul ca au fost doua evenimente distincte in care Isus a intrat in templu si a dat afara pe cei care faceau negustorie in Casa de rugaciune, unul la inceputul lucrarii lui Isus si altul la sfarsitul lucrarii Lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s