ROSE

Pentru cesationisti…..

La Rusalii, Duhul Sfant se coboara peste cei aflati in camera de sus, indivizi de diverse nationalitati aud un sunet, probabil ca vajaitul vantului, sau cei care vorbeau in limbi, si se ingramadesc sa vada despre ce este vorba. Ajung la fata locului, vad niste oameni care par a fi beti, isi bat joc de ei in directia aceasta, iar Petru iese afara si le explica despre ce este vorba. Subtitlurile din Biblia romaneasca ne dau impresia ca acolo unde e un subtitlu incepe alta povestire. In  Fapte 2 desi sunt 3 subtitluri de fapt e vorba despre acelasi eveniment: Coborarea Duhului Sfant si predica lui Petru.

Oamenii adunati sa vada ce se intampla, asculta predica lui Petru si brusc vor sa stie ce trebuie sa faca. Petru care tocmai iesise din camera de sus unde a fost umplut cu Duhul Sfant, si a inceput sa vorbeasca in limbi si probabil sa prooroceasca, le spune in Fapte 2:38,39. Pocaiti-va„, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.”

Le arata de fapt pasii concreti si distincti pe care trebuie sa ii parcurga. Sa se pocaiasca, sa fie botezati in apa si sa fie botezati cu Duhul Sfant. Petru tocmai venise in fata lor din locul in care chiar el experimentase cel de-al treilea pas care trebuie indeplinit. El nu le-a spus: “Pocaiti-va (ceea ce inseamna automat ca ati primit si darul Duhului Sfant) si apoi botezati-va in Numele lui Isus Hristos”. La intrebarea: Ce trebuie sa facem? Raspunsul lui Petru a fost : “Pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus spre iertarea pacatelor voastre, apoi veti primi darul Duhului Sfant (ceea ce tocmai ati vazut intamplandu-se cu noi mai devreme, de aceea vorbim in limbi si proorocim, de aceea parem beti, de aceea ati auzit sunetul care v-a adus aici, tocmai am primit darul Duhului Sfant).

Si e destul de interesanta continuarea, nu am citit ca Petru ar fi zis: „fagaduinta aceasta este pentru voi si pentru copiii vostri, dar cand eu, Pavel, Ioan, Iacov si restul ucenicilor vom pleca la pasuni verzi, lucrurile se vor schimba, fagaduinta va intra in colaps. De fapt fratilor Domnul a hotarat ca atunci cand va muri un anume „Georgel” in anul 82 luna a 7, intr-o zi pe inserate, el va fi ultimul care va fi vorbit in limbi, va fi proorocit si facut minuni ca urmare a primirii darului Duhului Sfant. Deci fiti cu ochii pe Georgel. Pana atunci pocaiti-va, botezati-va si primiti darul Duhului Sfant iar dupa moartea noastra si a lui Georgel pocaiti-va, iar pocainta va fi acelasi lucru cu primirea darului Duhului Sfant si apoi botezati-va in apa. 

Petru a zis:„fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.

Nici o referire la Georgel. M-am uitat si in greaca si in engleza la mai multe variante, de Georgel nu zice absolut nimic. A, am sarit Biblia baptista, dar poate imi spuneti voi daca scrie de Georgel sau nu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s