ROSE

Simtirile cumpatate

Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia. (Rom 12:3)

Versetul asta e luat in seama de putina lume. De obicei oamenii se admira atat de mult, si-au facut o parere atat de inalta despre sine incat e greu sa te mai intelegi cu ei pentru ca ei sunt superiori. De cand ma stiu pe lumea asta am avut o problema cu cei care se dau mari, si desi unii au impresia ca nu se vede, se vede, si se vede de la o posta. Fiecare gand de autoinaltare miroase urat, si mirosul se emana automat. Si am mai observat ca unii oameni se ascund in spatele autoinjosirii, desi aparent se injosesc prin propriile cuvinte, de fapt inlauntru lor e o inchinare 24 de ore din 24 la propria persoana.

Cunosc foarte putini oameni intr-adevar smeriti, care ar putea sa se laude non stop cu multe, pornind de la situatia financiara pana la statura lor spirituala si totusi nu o fac, si nici macar nu lasa impresia ca s-ar simti grozavi, nu miroase in jurul lor a “parere mai inalta decat se cuvine” dar cunosc o gramada care orice ai face te lovesti permanent de statuia pe care si-au ridicat-o si de care nu ai cum sa treci.

“Simtirile cumpatate” despre care vorbeste Pavel aici sunt niste simtiri care iti aduc fericirea. Ferice de cel cu simtirile cumpatate. Mandria si umflarea in pene aduc numai tulburare si sunt o usa laarg deschisa pentru ca toti demonii posibili sa isi faca de cap, asta e teritoriul preferat al diavolului, e natura lui, simtirile si inchipuirile de autoinaltare sunt inventia lui.. Din pacate putini au curajul si puterea sa aiba simtiri cumpatate despre sine. E si asta o dovada de maturitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s