ROSE

Atat valoreaza laudele oamenilor….

Hartuiti peste tot de iudei, Pavel si Barnaba ajung in Listra, unde spera probabil sa aiba liniste. “In Listra era un om neputincios de picioare, olog din nastere, care nu umblase niciodata.El sedea jos si asculta pe Pavel cand vorbea. Pavel s-a uitat tinta la el si, fiindca a vazut ca are credinta ca sa fie tamaduit, a zis cu glas tare: „Scoala-te drept in picioare.” Si el s-a sculat dintr-o saritura si a inceput sa umble.” (Fapte 14:8-10).

“La vederea celor facute de Pavel, noroadele si-au ridicat glasul si au zis in limba licaoneana: „Zeii s-au coborat la noi in chip omenesc.” Pe Barnaba il numeau Jupiter, iar pe Pavel, Mercur, pentru ca manuia Cuvantul. Preotul lui Jupiter, al carui templu era la intrarea cetatii, a adus tauri si cununi inaintea portilor si voia sa le aduca jertfa, impreuna cu noroadele.” (vs 11-13)

Pavel si Barnaba fac tot posibilul sa ii opreasca pe oamenii astia sa le aduca jertfe, cu mare greutate reusesc intr-un final sa ii determine sa renunte la intentiile lor. Aici e vorba de adorare nu gluma, e mai mult decat simpatie. Aprecierea, aplauzele, consideratia, admiratia si ce mai vreti voi au fost duse la maxim, multimea dorea sa le aduca jertfe, au fost considerati dumnezei. Si…. “Atunci au venit pe neasteptate din Antiohia si Iconia niste iudei care au atatat pe noroade. Acestia, dupa ce au improscat pe Pavel cu pietre, l-au tarat afara din cetate, crezand ca a murit.” (vs 19).

What??? Cu juma de ora inainte ii consierasera dumnezei, vroiau sa le aduca jertfe, si acum ii omoara cu pietre??? Se pare ca da. Atat valoreaza laudele oamenilor. E socant dar asta e adevarul. Ce I s-a intamplat lui Isus (vezi aici), i s-a intamplat si lui Pavel si lui Barnaba si celorlalti ucenici si daca mergem pe urmele lor, o sa avem si noi parte de exact acelasi tratament.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s