ROSE

Noi credem fara minuni!

Matei 12:38,39. Atunci unii din carturari si din farisei au luat cuvantul si I-au zis: „Invatatorule, am vrea sa vedem un semn de la Tine!” Drept raspuns, El le-a zis: „Un neam viclean si preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decat semnul prorocului Iona.

Am auzit de multe ori de la fratii baptisti ca acei care vor sa vada vindecari si minuni gresesc foarte mult. Omul trebuie sa creada si fara minuni, ei cred si fara minuni, nu au nevoie de minuni si dau exemplu versetele de mai sus. In primul rand aici nu e vorba de vindecare, e vorba de un semn. In al doilea rand semnul asta il cereau fariseii ca Isus sa demonstreze ca e cine zice ca e. Cine a mai facut asa ceva? Diavolul in pustie. Fariseii pentru ca il aveau de tata pe Satan, l-au urmat in detaliu, inclusiv ispitindu-L pe Isus. Isus nu a marsat la asa ceva, ar fi insemnat sa se lase inselat de siretenia celor care il aveau ca tata pe cel rau.

Cand Isus le-a spus ca nu va face nici un semn pentru ei, nu a spus ca nu va face nici o vindecare, nici o eliberare, nici o inviere din morti, nici o transformare a apei in vin, pur si simplu nu a raspuns provocarii lor viclene. Uitati-va mai sus in capitolul 12, vs 15 Dupa El au mers multe noroade. El a tamaduit pe toti bolnavii. Deci nu era vorba de vindecare, fariseii au putut sa vada probabil sute sau mii de vindecari. Imagineaza-ti ca Isus i-a vindecat pe toti. Apoi fariseii tocmai vazusera cum Isus l-a vindecat pe un indracit care era mut si orb, vindecare care i-a scos din minti si L-au catalogat pe Isus ca fiind slujitorul lui Beelzebul. Isus le explica faptul ca tocmai l-au blasfemiat pe Duhul Sfant si pacatul asta e cel mai grav posibil, nu de alta dar nu se iarta niciodata, si urmatoarea faza e ca fariseii cer un semn.

Cred ca e destul de clear ca semnul asta nu se refera la vindecari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s