ROSE

De la extraordinar la banal

Exod 40:36-38. Cat au tinut calatoriile lor, copiii lui Israel porneau numai cand se ridica norul deasupra Cortului. Si cand nu se ridica norul, nu porneau, pana ce nu se ridica. Norul Domnului era deasupra Cortului ziua; iar noaptea, era un foc inaintea intregii case a lui Israel, in timpul tuturor calatoriilor lor.

Imagineaza-ti…..

Cand poporul Israel a iesit din Egipt, au vazut pentru prima data norul si stalpul de foc si banuiesc ca i-au trecut toti fiorii, s-au temut, s-au speriat, au avut respect. Apoi cand Cortul Intalnirii a fost terminat si au vazut ca norul si stalpul de foc stau deasupra cortului, cu siguranta iar au avut o atitudine de reverenta fata de Dumnezeu, or fi fost entuziasmati, uimiti, poate au stat cu gura cascata uitandu-se la nor, poate de fiecare data cand aveau porniri rautacioase unii se gandeau la acel nor, inghiteau in sec si nu mai aveau chef sa infaptuiasca rautatea.

Dar sa nu uitam ca poporul Israel a calatorit 40 de ani. Norul si stalpul de foc a fost tot timpul cu ei. Ce s-a intamplat? Oamenii s-au obisnuit cu supranaturalul, cu lucrurile deosebite, a inceput sa li se para ceva banal. Norul si stalpul de foc faceau parte din décor, nu mai aveau nici o reactie cand vedeau manifestarea lui Dumnezeu. Rezultatul, il stim cu totii, poporul s-a departat de Dumnezeu rau de tot.

Uite ce se intampla cand lucrarea lui Dumnezeu incepe sa ti se para ceva banal, cand te obisnuiesti cu lucrurile care in prima faza ti s-au parut extraordinare, cand nu mai ai reverenta, uimire si teama sfanta. Chiar daca ai vazut de o mie de ori o chestie supranaturala intamplandu-se, reactia normala ar trebui sa fie de uimire pentru ca nu noi facem acele lucruri la urma urmei, nu noi provocam profetiile, visele, viziunile, vindecarile, minunile, ar trebui sa fim socati si uimiti de fiecare data cand Dumnezeu face ceva in, prin, sau langa noi, pentru ca totul e un dar nemeritat, iar cand primesti un dar nemeritat si iubesti persoana care ti-l da, asta provoaca ceva pe dinlauntru.

De multi ani de zile, am avut sute de vise care s-au implinit, si de fiecare data cand visez chiar si banalitati care se implinesc, ma socheaza ca si cand in viata mea nu as fi avut un vis de genul asta. Stiu ca pentru cei din jur poate e enervant sa vada ca ma mir de numa, ar fi trebuit sa ma fi obisnuit cu ideea, dar ma bucur si sper sa nu se intample asta niciodata, si la fel si cu celelalte manifestari ale puterii lui Dumnezeu.

E extrem de periculos sa ajungi sa treci in fiecare zi pe langa norul si stalpul de foc, pe langa manifestarea lui Dumnezeu si sa te comporti ca si cum ai fi vazut un prun pe marginea drumului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s