ROSE

Rasplata pentru bine sau rau

2 Corinteni 5:6-10. Asadar, noi intotdeauna suntem plini de incredere; caci stim ca, daca suntem acasa in trup, pribegim departe de Domnul – pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere. – Da, suntem plini de incredere, si ne place mult mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa, la Domnul. De aceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca ramanem acasa, fie ca suntem departe de casa. Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup.

Desi am citit versetul asta probabil de zeci de ori, nu m-am prins pana recent ca de fapt se refera la crestini. Daca iei intregul pasaj, observi ca Pavel vorbeste despre crestinii plini de incredere, care se silesc sa Ii fie placuti lui Dumnezeu. Si apoi spune Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup. Am citit mai multe traduceri si din nici una nu mi se pare ca ar reiesi cum ca Pavel vorbeste despre necrestini.

Ma gandesc ca se refera la ierarhiile din cer, la rasplata, nu o sa fie tot una sa primesti o rasplata de doi lei sau una uriasa. Se pare ca si daca esti iertat si absolvit de pacate, nu e tot una daca ti-ai facut de cap sau nu in timpul in care te numeai crestin pe pamant. Nu se pune problema de mers in cer sau nu, asta pana la un anume punct, pentru cei care sunt nascuti din nou, dar nu e acelasi lucru daca ai trait corect pe lumea asta sau ai tras matza de coada.

Interesant, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s