ROSE

Prigonirea revelatiilor noi

Necesitatea trezirilor care au avut loc de-a lungul anilor a fost generata de decaderea bisericii odata cu interventia imparatului Constantin in treburile acesteia. Crestinismul a ajuns religie de stat, cetatenii romani nu mai deveneau crestini prin nasterea din nou ci pentru ca erau fortati, paganii erau omorati daca nu se converteau la crestinism si asa biserica primara s-a umplut de filosofie, obiceiuri si practici pagane, cultul mortilor, cultul sfintilor, inchinarea la Maria, preotia ca clasa separata de laici, botezul copiilor etc.

Daca la inceput ca sa fi crestin trebuia sa te pocaiesti, sa te botezi in apa si sa fi botezat cu Duhul Sfant, ulterior singura conditie se pare ca a ramas botezul in apa a copiilor, si atunci a fost nevoie de revenirea la ideea de baza si asta s-a facut cu pasul melcului prin miscarile de trezire care au avut loc de-a lungul timpului, prin revelatiile pe care anumiti indivizi sau grupuri de indivizi le-au primit de la Dumnezeu.

Istoria ne arata ca toate bisericile odata prigonite ajungand sa detina fraiele puterii se transforma in biserici prigonitoare. Catolicii i-au macelarit pe luterani, luteranii i-au persecutat pe anabaptisti, catolicii i-au persecutat pe anglicani, anglicanii i-au persecutat pe puritani, puritanii pe quakerii, quakerii pe baptisti, baptistii i-au dat afara pe penticostali, iar penticostalii nu ii suporta pe carismatici. Si sa fi orb si tot poti sa observi tiparul. Daca aveti chef, studiati istoria miscarilor astora de trezire, este foarte interesant.

Cine credeti ca face toata chestia asta? Eu cred ca e un duh, o principalitate careia i s-a dat ordin sa persecute orice miscare de trezire care apare, un duh care se tine strans legat de orgoliul si mandria oamenilor care au senzatia ca ei stiu totul si ca nu mai e nimic de adaugat, care au senzatia ca intelegerea  pe care au primit-o ei de fapt acopera toate aspectele vietii si Dumnezeu nu mai are nimic altceva de revelat decat ce au inteles ei, oameni care se hranesc cu manipulare, slava desarta si dorinta de dominare.

E ca si cum acuma ti-as spune ca ceea ce am inteles eu din Biblie e tot ce se poate intelege, ca am o intelegere absoluta, si daca tu intelegi cumva mai mult ca mine esti eretic sau demonizat.

Reclame

One response

  1. alex

    Cred ca este un duh de religie..Consider ca trebuie sa umblam in dragoste,si sa apreciem pe oamenii care nu se razboiesc intre ei, ci cauta sa faca voia Domnului in masura cunostintei lor…Pe astfel de oameni ii va calauzi Duhul Sfint in continuare…

    aprilie 30, 2013 la 8:19 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s