ROSE

Samanta de mustar

Marcu 4: 30-32.… un graunte de mustar care, cand este semanat in pamant, este cea mai mica dintre toate semintele de pe pamant; dar, dupa ce a fost semanat, creste si se face mai mare decat toate zarzavaturile si face ramuri mari, asa ca pasarile cerului isi pot face cuiburi la umbra lui.”

Ce poti sa vezi cand te uiti la o samanta de mustar? Poti sa vezi ca e mica, neinsemnata, daca nu esti atent si o scapi din palma, in veac nu o mai gasesti. Samanta de mustar impresioneaza eventual prin cat de neinsemnata si minuscula este. Dar in interiorul ei exista programat genetic ceva extraordinar. Samanta de mustar stie ca e destinata sa devina mare, stie ca pe cat de mica e, pe cat de neinsemnata pare, pe atat de mare ii e destinul. In exterior nu dai doi bani pe ea, dar in interior mocneste ceva extraordinar, trebuie doar sa gaseasca mediul potrivit si ceea ce se afla in interior va exploda in exterior. Exista o perioada de germinare, de asteptare, o perioada de crestere, de inflorire si apoi planta ajunsa la maturitate va da roadele pentru care e menita sa existe. In prima instanta vezi ceva mic, aparent fara importanta, dar daca samanta e pusa in pamant, daca astepti cu rabdare, rezultatul este unul uimitor.

Daca ai auzi o samanta de mustar plangandu-se ca e mica, ca nu valoreaza doi lei, ca e cea mai mica, tu care sti care e bagajul ei genetic, tu care sti ca din nimicul ala o sa iasa o ditamai planta, ce i-ai spune? Cu siguranta i-ai spune: draga samanta, nu mai fi tu trista, pentru ca in tine exista ceva extraordinar, tu nu vezi acum, dar esti dotata cu un potential extrem de mare, ai in tine lucruri marete, tu vei face lucruri mari, mai mari de un milion de ori decat esti tu acum, asteapta putin si o sa le vezi, o sa le simti, tu insuti vei fi ceva mare, vei da roada, din tine vor iesi multe alte seminte, e o minciuna faptul ca tu ai fi cea mai neinsemnata, e o parere si imagine eronata, adevarata ta natura este imbibata in maretie, esti cea mai mica samanta dar de fapt esti cea mai mare dintre zarzavaturi, destinul tau este sa devi liderul gradinii, la umbra ta isi vor gasi incurajarea multi, la umbra ta vor fi vindecati multi, o sa fi mare, pentru ca esti dotata cu maretie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s