ROSE

Comparatia – pacat!!!

Cu mic cu mare, oamenii se compara. Si din cauza asta ajung sa dea ori in mandrie ori in depresie. Comparatia este una dintre nenumaratele smecherii ale diavolului prin care imbarliga mintea omului ca sa il duca pe teritoriul lui unde va fi jefuit, distrus si ucis.

Oameni de toate varstele, caci se pare ca nu exista o limita de varsta la care comparatia sa apuna, se compara pentru aproape orice fleac pe care il traiesc in viata asta. Rezultatele sunt devastatoare.

Daca cumva Maricica isi flutura noua geanta, crezandu-se printesa din povesti, toate femeile sensibile la capitolul genti, vor sari urgent la comparatie, vor afla ce firma e, se vor interesa cat a costat poseta Maricicai, si daca ele au poseta mai ieftina e jale, daca au mai scumpa tot jale e, pentru ca urmeaza umilirea Maricicai, care tocmai credea ca are cea mai cool poseta din oras.  E un exemplu luat asa la misto, dar care sigur se poate intalni sub diverse forme pe unde vreti voi, atat ii duce capul pe oameni. De fapt oamenii se compara vizavi de toate tampeniile si lucrurile vazute si nevazute, pentru imbracaminte, frumusete, averi, relatii, diplome si oricare ar fi rezultatul, ori mandria ori depresia, diavolul jubileaza, a mai prostit pe cineva.

Daca nu ar fi tragic chiar as rade, Dumnezeu ne-a creat atat de diferiti incat nu exista nici o sansa sa ne putem compara intr-un mod corect si sa putem trage niste concluzii corecte. Suntem extrem de diferiti, e ca si cum ai incerca sa compari un patrat cu un cerc. Sti ca ambele sunt figuri geometrice, dar in rest, nu prea ai cum sa le compari, patratul se poate da mare ca are colturi si cercul se poate da mare ca nu are colturi, patratul poate intra in depresie ca e cu colturi, cercul poate intra in depresie ca nu are colturi, asta daca atata ii duce capul sa se compara, pentru ca daca ne-am folosi capul in nici un caz nu am cadea in plasa comparatiei.

M-as lega de tineret, care din pacate respira comparatia ca pe aer, si sunt nefericiti, cad ba in mandrie din aia de nu le mai ajungi la nas, ba in depresie sora cu moartea, dar nici cei trecuti de prima tinerete nu o duc foarte bine. De ce? Pentru ca tot mersul lumii astia te impinge la a te compara. Dar un crestin nu face parte din lume, e strain, e cetatean al unei imparatii cu un sistem de viata diferit, locuieste temporar in sistemul asta total corupt de Satan, crestinul nu functioneaza dupa regulile diavolului.

Crestinul ar trebui sa stie ca el e unic, creat cu niste caracteristici unice, o combinatie unica de calitati si defecte, asa ca crestinul ar trebui sa urasca comparatia ca pe orice alt pacat. Si Lucifer s-a comparat cu Dumnezeu si la un moment dat s-a gandit ca se poate lua la intrecere cu El, uitand ca el a fost creat sa fie arhanghel si ca atare trebuia sa isi vada de treaba, dar nu, Lucifer a vrut concurenta. Asa ca frati, surori, tineri si batrani, comparatia vine exact din mintea diavolului, e exact motivul pentru care Lucifer a fost alungat din cer, concurenta si comparatia l-au dus la mandrie, ca doar nu te dai mare asa aiurea singur in mijlocul campului, te dai mare pentru ca te compari cu cineva si iti trece prin cap ca in comparatie cu X-lescu tu esti mai cu motz.

Reclame

2 responses

  1. Ligia

    dar ce se intampla atunci cand esti comparat de cineva cu altcineva? si mereu ti se spune ca tu nu faci lucrurile cum le face acel cineva sau ca persoana respectiva face lucrurile asa si asa..

    martie 24, 2014 la 11:31 am

    • Daca sti ca esti unic si nu exista nici un motiv pe lume sa te compari cu altul, si daca esti corect in ceea ce faci, dar esti comparat de altcineva doar pentru ca omul ala nu poate sa taca sau nu poate sa isi vada de treaba, atunci nu ar trebui sa il bagi in seama, la un moment dat va tacea, sau eventual ii spui ca nu te intereseaza sa concurezi cu nimeni, si sa te lase in pace.

      martie 24, 2014 la 3:45 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s