ROSE

Isuse du-te Tu, fa Tu, rezolva Tu, ajuta Tu, incurajeaza Tu……

Atata ii tot spunem lui Isus unde sa mearga, ba il trimitem la spital, ba il trimitem la batrani, ba la vaduve, ba la orfani, ba sa ii converteasca pe cei din lume, ba sa dea de mancare la cei care nu au ce manca, ba il trimitem in inchisori, ba il trimitem sa schimbe vietile prostituatelor, ba il trimitem sa le convinga pe femei sa nu mai faca avort. Il trimitem peste tot. „Du-te Isuse si fa si du-te si fa, si iar du-te, dar te rugam sa te duci, trebuie neaparat sa te duci, Tu trebuie sa te duci.”

Acuma sa nu credeti ca sunt impotriva rugaciunii, deloc, chiar sunt pentru rugaciune cat mai multa, numa ca la fel ca alte o gramada de chestii noi am inteles lucrurile gresit. Isus ne-a spus nici mai mult nici mai putin: „mergeti si predicati Evanghelia, voi mergeti sa dati de mancare celor care nu au ce manca, voi vindecati bolnavi, voi vizitati pe cei din puscarii, voi iubiti pe cei abandonati, voi aratati dragoste si explicati celor de pe strazi ca prostitutia nu e buna si ca Eu ii iubesc, voi stati de vorba cu tinerele insarcinate sa le lamuriti ca nu e bine sa faca avort, voi , voi, voi„.

Ne-am smecherit, am luat partea care ne convine, sa stam intr-un spatiu sigur, cand de fapt El ne-a trimis sa mergem. „Iata, Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor. Fiti, dar, intelepti ca serpii si fara rautate ca porumbeii. (Mat.10:16)” Ba mai mult sa nu uitam ca in Matei 25:29-46 la un moment dat Isus isi arata indignarea pentru ca unii nu au ascultat aceasta trimitere din partea Lui incat le-a spus: „plecati de la Mine, nu ati mers sa vindecati bolnavi, nu ati mers sa hraniti saracii, nu ati mers in inchisori, nu ati mers sa predicati la cei care aveau nevoie, nu ati mers, m-ati trimis pe Mine, cand de fapt stiti bine ca am fost clar in ceea ce v-am spus, voi trebuia sa mergeti. V-am dat autoritate peste pamant, dar voi nu stiti, v-am delegat puterea necesara sa faceti tot ce v-am spus sa faceti”. Probabil unii dintre astia L-au tot trimis pe Isus sa mearga sa ajute pe cei care au nevoie de ajutor cand Dumnezeu i-a trimis pe ei sa faca lucrarea asta.

Isus a plecat de pe pamant acum 2000 de ani, a invatat si antrenat 12 ucenici plus ceilalti 70 sau cati au mai fost, si le-a spus sa antreneze la randul lor o intreaga armata. Isus a plecat de pe pamant fizic, iar acum are un alt trup prin care locuieste pe pamant, si anume biserica , trupul lui Hristos, format din tineri, batrani, copii, barbati si femei.

La cati dintre voi a venit Isus personal cand v-ati convertit sa va predice si sa va spuna Evanghelia? La cati dintre voi cand nu ati avut bani si ce manca a venit Isus personal si v-a adus mancare si bani? Cate femei care au avut intentia sa avorteze, nu au mai avortat pentru ca Isus a venit la ele in camera si le-a spus asta? Cati dintre voi cand ati fost in spital, a venit Isus personal la voi sa va viziteze? Cati dintre voi care ati fost acasa bolnavi, a venit Isus personal la voi sa va incurajeze? Si cand spun personal, ma refer la un om in carne si oase. Si as putea sa continui cu intrebarile. Probabil ca nici macar jumatate din 1 la suta dintre oameni nu au avut o astfel de experienta.

Aproape toti care s-au pocait, s-au pocait pentru ca cineva le-a spus despre Dumnezeu, sau cineva i-a luat de mana si i-a dus la biserica, aproape toti cei care au fost la un moment dat intr-o situatie financiara disperata, au primit mancare si bani pentru ca cineva s-a dus si le-a dat, femeile care au decis sa nu mai apeleze la avort, nu au mai avortat pentru ca cineva le-a explicat cum stau lucrurile si le-a dat de gandit, aproape toti cei bolnavi cand au fost vizitati, au fost vizitati de madulare ale trupului lui Hristos, membrii ai bisericii si au fost incurajati. Isus a venit la oamenii enumerati mai sus, dar a venit prin intermediul altor oameni, temple ale Duhului Sfant, pentru ca El locuieste in noi iar noi suntem trupul Sau.

Si atunci degeaba ne tot rugam ca El sa mearga personal sa faca si sa dreaga, cand noi nu vrem sa facem asta, El lucreaza prin biserica Sa, iar daca biserica sta intre patru pereti si nu face nimic, degeaba se roaga. Dumnezeu chiar e revoltat de astfel de rugaciuni la infinit prin care trupul Sau care teoretic trebuie sa raspandeasca Evanghelia, sa vindece bolnavi, sa elibereze captivii din legaturile celui rau, sa aduca adevarul, sta si Ii cere Lui sa coboare cumva din cer si sa faca El ce trebuie facut.

Uitati-va la orice trezire vreti voi din lumea asta, si din orice timp. Peste tot Dumnezeu a lucrat prin oameni, sau printr-un om care s-a pus la dispozitia Lui. Nu stiu sa se fi intamplat ca vreodata dupa ce Isus s-a inaltat la cer si de cand sta la dreapta Tatalui, sa mai fi coborat pe pamant si sa fi facut cruciade pe stadion, sa fi adunat saracii dintr-un cartier si sa ii hraneasca, sa adune prostituatele de pe strada sa le predice, sa faca programe de sfatuire a tinerelor insarcinate sa nu mai avorteze. El asteapta ca tu si cu mine sa intelegem cine suntem cu adevarat si sa mergem sa facem lucrarea la care El ne-a trimis, Isus asteapta sa lucreze prin tine si prin mine, pentru ca noi suntem trupul Lui acum pe pamant.

Daca noi nu facem ce trebuie facut, eu nu cred ca Isus va cobora de pe tronul Sau sa vina sa faca ceva ce a spus clar ca e misiunea bisericii Sale.

Putem gasi un milion de scuze si lamentari, dar nu avem dreptate, intr-adevar trebuie sa ne rugam cat mai mult, dar in nici un caz nu trebuie sa asteptam ca Isus sa mearga in locul nostru ca nu va merge, pentru simplul fapt ca a spus foarte clar: Duceti-va voi. Daca rugaciunea nu e impletita cu actiune, in mare parte e o dovada ca omul nu are chef sa isi miste fundul dintr-un loc confortabil si sa mearga la lupta. Eu m-am saturat sa aud cum oamenii se roaga pentru saraci, ba chiar sunt in stare sa verse o lacrima, m-am saturat sa ii vad pe oameni ca se roaga pentru vaduve, ba chiar pot sa boceasca, dar aproape nimeni nu misca un deget. M-am saturat sa aud „Doamne intoarce la Tine orasul nostru”, dar noi nu mergem sa manifestam practic Imparatia lui Dumnezeu intre oameni, stam si frecam menta, cand Isus a spus clar ce trebuie facut.

Cu extrem de putine exceptii, nimeni nu are nici o justificare pentru faptul ca nu face nimic concret. Doar daca esti fara maini, surd si orb, sau mut , dar astea toate la un loc, atunci nu ai putea sa ajuti, in rest sunt scuze de doi lei, care nu tin. Sa nu credeti vreo clipa ca Dumnezeu e impresionat de rugaciunile voastre daca Il trimiteti pe El in loc sa mergeti voi cand puteti sa faceti asta, e o pierdere de vreme, Dumnezeu se uita cu jale la rugaciunile astea. Stiu ca exista un razboi spiritual, dar dupa ce ne-am luat la tranta cu puterile intunericului, mergem sa stapanim tara, nu stam si ne rugam o suta de ani cand de fapt trebuie sa punem in practica trimiterea lui Isus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s