ROSE

Revelatia

Ioan 4:42. Si ziceau femeii: „Acum nu mai credem din pricina spuselor tale, ci din pricina ca L-am auzit noi insine si stim ca Acesta este in adevar Hristosul, Mantuitorul lumii.”

Isus ajunge in Samaria, poposeste langa o fantana unde face cunostinta cu binecunoscuta femeie samariteanca. In Ioan 4:1-26 putem citi despre aceasta. Isus i se reveleaza femeii, dupa care aceasta merge in cetate, Il predica pe Isus, si are loc convertirea multor samariteni. In versetul 42 insa ni se spune ca samaritenilor li s-a intarit convingerea in Isus odata cu revelatia primita direct de la El.

Au facut cunostinta cu Isus prin intermediul femeii care avusese revelatia directa, iar apoi la randul lor au ascultat direct Cuvantul din partea lui Isus. Samaritenii nu au ramas doar la faza in care au ascultat o predica despre Isus, ci urmatorul pas a fost ca au primit revelatia direct de la Isus.

Aratati-mi unu in Biblie pe care noi il consideram om mare al Domnului, care sa nu fi avut revelatia directa din partea lui Dumnezeu. Toti, dar absolut toti, dupa ce probabil au intrat in contact cu invatatura despre Isus prin intermediul unui om, si au crezut ceea ce au auzit, ulterior au cautat revelatia directa care vine prin Duhul Sfant fara de care predica auzita de la om isi pierde si chiar anuleaza efectul cu timpul.

Fara revelatie directa de la Dumnezeu, fara adancire in Cuvant, fara sa auzi direct de la Isus prin intermediul Duhului Sfant, credinta e una firava, oscilanta, fara impact. Crestinismul pe care il cunoastem noi e unu bazat exclusiv pe predica de duminica, revelatie ioc, crestinism care dupa parerea mea nu are nici o legatura cu ceea ce citesc in Biblie, de fapt punctul comun e doar terminologia.

Daca nu toti care cititi acest articol, atunci marea majoritate poate nici nu ati auzit ca asta e calea, auzirea Cuvantului prin intermediul omului, plus tu, Cuvantul si revelatia directa a Duhului Sfant. Si cand spun revelatie, nu ma refer la faptul ca ai sti sa faci un comentariu literar pe baza unui pasaj, ci spun clatinarea ta din temelii pe baza a ceea ce Duhul Sfant iti spune direct, transformarea mintii tale in asa fel incat sa fi de acord din adancul fiintei tale cu Pavel care spune: voi nu mai sunteti pamantesti (Rom.8:9).

Predica iti va aduce informatia si credinta teoretica in ceva ce ti se pare logic, revelatia directa de la Isus prin Duhul Sfant te va transforma intr-unul care vei predica, vindeca, elibera, invia, intr-unul care vei folosi numele lui Isus, nume mai presus de orice nume, si vei incepe sa functionezi dupa regulile dupa care initial omul a fost creat, nealterat de pacat. Revelatia directa prin Duhul Sfant te va convinge si vei crede din toata inima ca tu nu mai esti rob al pacatului, ca pacatul si-a pierdut puterea asupra ta, ca esti rob al neprihanirii, ca ai fost stramutat din imparatia intunerecului in Imparatia lui Isus. Auzirea adevarului direct de la sursa te va transforma total.

Si cum poti avea acces la acesta revelatie? Simplu. Ii ceri lui Dumnezeu si o sa o primesti, daca asta iti doresti cu adevarat.

Reclame

2 responses

 1. olgamitrica54

  Minunat si inspirat articol.Este adevarat ca credinta vine prin auzire.Dar, cum vor auzi, daca cei care ar trebui sa strige in gura mare ca Domnul vine,nu o fac ci mai degraba fiecare umbla mai mult dupa interesele lui si nu dupa ale lui Isus Hristos.Vreau sa spun acel interes sfant de salvare de suflete.Domnul sa ne ajute sa invatam de la femeia samariteana lectia pretioasa de a spune tuturor: am gasit pe Mesia. Veniti si voi si vedeti.
  Va doresc sa fiti binecuvantati cu prezenta Duhului Sfant in masura bogata.
  Va astept cu bucurie. Pacea Domnului Isus!

  aprilie 25, 2013 la 9:07 pm

 2. VDFilip

  Multumim Olga! Pacea Domnului Isus sa-ti fie data si tie din plin, in tot timpul si in toate imprejurarile, Amin! ____ Observam ca Domnul Isus desfiinteaza mai intai felul nefolositor de inchinare: voi va inchinati la ce nu cunoasteti, noi ne inchinam la ce cunoastem…vine vremea, si acum a si venit cand inchinatori adevarati se vor….Olga draga, Dumnezeu ca sa se descopere omenirii, a lucrat primadata cu evreii pe plan material. Si popoarele din jurul evreilor s-au lamurit de existenta lui si s-au temut de El. Normal era sa fie primit bine cand Dumnezeu a vrut sa pregateasca omenirea si sa lucreze cu ea spre alte dimensiuni, spre viata vesnica. Satana, daca nu a putut sa desfiinteze planul Lui Dumnezeu vine cu falsuri, vine tocmai cu ce a vrut Domnul Isus sa desfiinteze. Omul ii primeste falsurile cu nesat fiindca pt om, religia care nu-i rezolva primadata nevoile si libertatile pamantesti, pt el nu este religie. Acum nu ne confruntam pe teritoriile intens crestinizate cu oameni ce nu-l cunosc pe Dumnezeu, ci cu oameni indopati si obisnuiti cu tot felul de scamatorii cu iz religios. Nu are rost sa luam la analiza fariseismul si indarjirea care functioneaza in toate cultele si care propaga rautate si viclenie ca nu o poti razbi. Daca numai pt viata aceasta ne-am pus nadejdea in Dumnezeu, atunci suntem cei mai nenorociti…asa gasim scris in Biblie. Cat de usor putem luneca sa ajungem cei mai nenorociti, iar atunci cand e vorba de viata cealalta ni se vara sub nas numai deturnare cu evlavie din partea oamenilor.

  aprilie 26, 2013 la 10:12 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s