ROSE

Poti sa iti pierzi mantuirea?

Coloseni 1

21. Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum 22. prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina;
23. negresit, daca ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel. (Cornilescu)

21 Odată, voi eraţi străini şi duşmani în gândurile voastre, aşa cum arătau faptele7 voastre rele, 22 însă acum El v-a împăcat în trupul de carne al lui Cristos, prin moarte, pentru a vă înfăţişa sfinţi, curaţi şi fără păcat înaintea Lui, 23 dacă rămâneţi cu adevărat bine întemeiaţi şi fermi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei pe care aţi auzit-o, care a fost vestită tuturor oamenilor de pe pământ şi al cărei slujitor am devenit eu, Pavel. (NTR)

21 And you, who once were alienated and enemies in your mind by wicked works, yet now He has reconciled 22 in the body of His flesh through death, to present you holy, and blameless, and above reproach in His sight— 23 if indeed you continue in the faith, grounded and steadfast, and are not moved away from the hope of the gospel which you heard, which was preached to every creature under heaven, of which I, Paul, became a minister. (Nkjv)

Cred ca raspunsul este evident. Dupa cum prin decizia noastra hotaram sa Il urmam pe Isus, tot prin decizia noastra putem sa ne razgandim si ca atare sa pierdem ceea ce initial am primit. Acuma, cine si-a pierdut sau nu mantuirea, nu cred ca ne putem da seama, asta doar Dumnezeu stie, si poate e bine ca nu avem capacitatea de a ne baga in duhul si sufletul omului atat de profund incat sa aflam raspunsul la intrebarea asta. Doar Dumnezeu stie motivatiile ascunse ale oamenilor, gandurile lor, noi stim partial si de obicei suntem pacaliti de aparenta. Doar Dumnezeu stie din ce punct al razvratirii esti pierdut, noi putem sa ne dam cu presupusul, dar e clar, mantuirea se poate pierde.

Exista un curent in America si banuiesc ca o sa vina si la noi, e prezentat intr-un mod atat de atractiv incat foarte multi vor cadea in plasa, si anume ideea ca orice am face, harul lui Dumnezeu acopera, indiferent cum ne purtam, da absolut indiferent, Dumnezeu e bun, iad nu exista, e doar o chestie imaginara, pe care ar fi cazul sa o ignoram, Dumnezeu nu poate sa trimita oamenii in iad, asta e imposibil. Insa Biblia e foarte clara, iadul e real, omul poate hotara incotro sa o ia, esti prezentat fara pata si complet sfant si neprihanit in fata Tatalui, doar daca continui traseul credintei in Isus si umblarii pe calea stramta.

Reclame

One response

  1. alex Nagy

    Sunt de acord cu ce ai scris…Din noul testament reiese clar ca omul poate pierde mintuirea…Saminta cazuta in loc stincos ..Saminta cazuta intre spini..epistola catre Iuda:
    Sunt oameni de doua ori morti…Sunt oameni care au parasit calea dreapta si s-au luat pe urmele lui Balam. In multe alte locuri reiese din scriptura,… ca omul poate sa-si piearda mintuirea.

    decembrie 21, 2012 la 10:20 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s