ROSE

Ungerea Lui va invata toate lucrurile

V-am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca.
Cat despre voi, ungerea pe care ati primit-o de la El ramane in voi si n-aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata, si nu este o minciuna, ramaneti in El, dupa cum v-a invatat ea.  (1Ioan 2:26,27)

Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan.16:13)

Prea mult depindem de altii, de invatatura pe care o dau altii, putem invata unii de la altii, dar fiecare dintre noi trebuie sa aiba o relatie cu Duhul Sfant, prin care El sa ne invete, sa ne calauzeasca. E nevoie si de invatatori si de prooroci, dar fiecare dintre noi trebuie sa ajungem sa ne lasam invatati de Duhul Sfant direct, si sa invatam sa auzim glasul Lui. Ungerea Lui ne invata toate lucrurile, Duhul adevarului ne calauzeste in tot adevarul.

Mare parte din invatatura de la noi e una alterata care te duce in ratacire, si nu imi cer scuze ca spun asta, de aceea Ioan spune: „ca sa nu va rataciti, sa nu cadeti prada invataturii eronate, apelati la Duhul Sfant cu incredere, in El e adevarul, El va va arata tot adevarul de care aveti nevoie. Stiu ca e mult mai usor sa asculti o predica care poate iti incanta urechile decat sa iei singur Cuvantul si sa lasi ca ungerea Lui sa te invete, dar asta e calea, si cine a apelat la calauzirea directa a Duhului Sfant si la invatatura care vine de la El, stie bine ca a trebuit sa renunte la multe invataturi de-ale oamenilor care erau contrarii invataturii date de Duhul Sfant.

Cum sa faci asta? Prima data sa fi sincer, si sa fi dispus sa renunti la tot daca Duhul Sfant iti va spune ca nu crezi bine ceea ce crezi. Apoi sa ii spui Duhului Sfant ca vrei sa fi invatat de El si sa ii dai timpul tau sa poata sa faca asta. Duhul Sfant abia asteapta sa ne invete, vrea doar sa vada niste semnale din parte noastra.

Reclame

9 responses

 1. VDFilip

  Prin ungere, imparatii instalati la putere in vechime capatau imunitate spirituala si/sau diplomatica din partea Lui Dumnezeu ?

  ianuarie 30, 2013 la 9:09 pm

 2. Nu cred, Saul a calcat pe bec si a patit-o! Inima curata a fost moneda prin care iti puteai procura imunitatea, David desi a calcat pe bec nu a patit-o in acelasi fel ca si Saul, pentru ca cei doi aveau inimi diferite, unul smecher, altul sincer.

  ianuarie 30, 2013 la 9:14 pm

  • VDFilip

   David l-a considerat totusi unsul Domnului.

   ianuarie 30, 2013 la 9:26 pm

 3. VDFilip

  Poate prin inima care colabora cu Dumnezeu isi pastra imunitatea.

  ianuarie 30, 2013 la 9:29 pm

  • da, in fata oamenilor au avut imunitate. Io ma gandeam ca e vb de imunitate in fata lui Dumnezeu/

   ianuarie 30, 2013 la 9:41 pm

   • VDFilip

    Ai dat bn idee cu: „…in fata Lui Dumnezeu”. Am mai putea spune imunitate din Dumnezeu sau ca Dumnezeu printr-un lucru simplu: o inima supusa Lui.

    ianuarie 30, 2013 la 10:16 pm

 4. VDFilip

  In vremea apostolilor, acestia pt lucrarea lor sau altii pt diferite lucrari primeau si ungerea? Mi se pare foarte interesant aceasta de aceea intreb. Sa nu ma intelegi gresit Dana, sa crezi ca vreau sa te sacai cu intrebari sau ma dau istet. Sunt curios ce raspund cei multi…daca raspund.

  ianuarie 30, 2013 la 9:40 pm

 5. VDFilip

  Putem fi imuni la codexul alimentar ? Dar la acela spiritual ?

  ianuarie 30, 2013 la 11:17 pm

  • la ala alimentar se aplica Marcu 16, daca veti bea ceva de moarte (manca ceva toxic), nu va va vatama, iar la cel spiritual : v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste toata puterea diavolului si NIMIC nu va va vatama 🙂

   ianuarie 30, 2013 la 11:33 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s