ROSE

Bunatatea o slabiciune?

558789_373649736072685_1742403724_nBunatatea si blandetea sunt privite de societatea noastra ca fiind slabiciuni. Trebuie sa fi cu tupeu, arogant, necrutator si atunci oamenii vor zice: ce om puternic, pe asta nu-l darama nimic. Sa fi bun, sa actionezi cu bunatate si dreptate in vremurile astea mie mi se pare o chestie care merge mana in mana cu eroismul. A trata oamenii cu bunatate desi sti foarte bine ca majoritatea nu merita asta ci dimpotriva, asta e o trasatura a omului puternic, care nu a cedat de la principiile sale nici cand a fost nedreptatit aproape de toti, nici cand s-a vazut o sursa de profit pentru cei din jur, nici cand bunatatea lui a fost luata in batjocura, nici cand a fost calcat in picioare. Sa nu treci de partea arogantilor si necrutatorilor cand totul din jur iti spune ca bunatatea nu merita, asta doar un om foarte puternic poate sa o faca, cei slabi cedeaza si ingroasa randurile celor lumesti, pentru ca bunatatea e o caracteristica dumnezeiasca.

Cam toti ne nastem cu o doza mai mare sau mai mica de bunatate, dar cu timpul intalnim oameni care o sa faca tot posibilul sa anihileze calitatile de genul asta, si de cele mai multe ori reusesc. Si uite asa multi din cei care odata aveau macar un gram de bunatate, au fost striviti de altii (care la randul lor au fost striviti de altii) si pentru ca nu au fost suficient de puternici au cedat si asa s-a ajuns la ce e acuma.

Sa iti pastrezi bunatatea chiar si dupa ce lumea ti-a demonstrat ca nu merita sa fi bun cu ei, asta nu toata lumea poate si e o dovada ca esti foarte puternic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s