ROSE

Capcana laudelor crezute….

Cititi cu atentie textul urmator:

Luca 4

16. A venit in Nazaret, unde fusese crescut; si, dupa obiceiul Sau, in ziua Sabatului a intrat in sinagoga. S-a sculat sa citeasca,

17. si I s-a dat cartea prorocului Isaia. Cand a deschis-o, a dat peste locul unde era scris:

18. „Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati

19. si sa vestesc anul de indurare al Domnului.”

20. In urma, a inchis cartea, a dat-o inapoi ingrijitorului si a sezut jos. Toti cei ce se aflau in sinagoga aveau privirile pironite spre El.

21. Atunci a inceput sa le spuna: „Astazi s-au implinit cuvintele acestea din Scriptura pe care le-ati auzit.”

22. Si toti Il vorbeau de bine, se mirau de cuvintele pline de har care ieseau din gura Lui si ziceau: „Oare nu este acesta feciorul lui Iosif?”

23. Isus le-a zis: „Fara indoiala, Imi veti spune zicala aceea: „Doctore, vindeca-te pe tine insuti”; si Imi veti zice: „Fa si aici, in patria Ta, tot ce am auzit ca ai facut in Capernaum.”

24. „Dar”, a adaugat El, „adevarat va spun ca niciun proroc nu este primit bine in patria lui.

25. Ba inca, adevarat va spun ca, pe vremea lui Ilie, cand a fost incuiat cerul sa nu dea ploaie trei ani si sase luni si cand a venit o foamete mare peste toata tara, erau multe vaduve in Israel;

26. si totusi Ilie n-a fost trimis la niciuna din ele, afara de o vaduva din Sarepta Sidonului.

27. Si multi leprosi erau in Israel, pe vremea prorocului Elisei; si totusi niciunul din ei n-a fost curatat, afara de Naaman, sirianul.”

28.  Toti cei din sinagoga, cand au auzit aceste lucruri, s-au umplut de manie.

29. Si s-au sculat, L-au scos afara din cetate si L-au dus pana in spranceana muntelui pe care era zidita cetatea lor, ca sa-L arunce jos in prapastie.

30. Dar Isus a trecut prin mijlocul lor si a plecat de acolo.

Adica TOTI l-au vorbit de bine si se mirau de cuvintele pline de har pe care Isus le vorbea si dupa cateva minute TOTI s-au umplut de manie si vroiau sa Il omoare???? DA!!!Grozav, nu?

Daca dupa ce ai primit laudele continui sa spui adevarul si sa nu te temi sa spui adevarul, garantat mai devreme sau mai tarziu vei avea soarta lui Isus din pasajul asta. Parca e o gluma, dar nu e o gluma, e adevarat. Frica de oameni si ca atare indulcirea mesajului, gadilarea urechilor ascultatorilor te poate „salva” de la partea cu  omorul, si te poate mentine in zona laudelor, numai ca la o analiza mai atenta e de preferat sa fi improscat cu pietre sau aruncat de pe bloc sau alte metode moderne de tortura.

AICI un alt articol pe aceesi tema

Reclame

3 responses

 1. Andreea

  Cam am probleme cu indulcitul. Domnul sa aiba mila de mine si sa imi dea curaj sa nu mai indulcesc mesajul, spre binele celor de langa mine care merg spre iad! Uneori e greu sa fii si dragut, dar sa spui si adevarul.

  iunie 4, 2013 la 12:10 am

 2. Uneori e chiar foarte greu sa fii si dragut si sa spui si adevarul, dar si asta se invata treptat, avem exemplul Isus care a spus adevarul in dragoste, si apostolii care au facut acelasi lucru.

  iunie 4, 2013 la 12:19 am

  • Andreea

   Amin!

   iunie 4, 2013 la 12:26 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s