ROSE

Duhul Sfant se va lua?

Ma gandeam la rapire si evenimentele apocaliptice si mi-am adus aminte ca de cand ma stiu am in cap ideea ca atunci cand biserica va fi rapita Duhul Sfant va fi luat de pe pamant. Oare unde scrie in Biblie despre asta? Am senzatia ca teoria asta e luata din ceva versuri de cantari….  Cam toti din jurul meu cred acelasi lucru, ca Duhul Sfant va fi luat. Aproape sunt sigura ca si asta e o legenda, pentru ca nu imi vine nicicum in minte vreun verset sau pasaj care sa confirme acest lucru. Poate stiti voi versetul din Biblie, nu versul de cantare…

Anunțuri

9 responses

 1. Roxana

  Poate din cauza a ce sta scris in 1 Corinteni 13:8 .

  Iulie 20, 2013 la 3:29 pm

  • E posibil… Ma gandesc ca acest verset se refera la faptul ca acei care au darul proorociei de ex, il practica atata timp cat sunt pe pamant, aici avem cunostinta limitata, in parte, iar in momentul in care Isus ne va lua la El, nu mai avem nevoie de asta, pentru ca avem cunostinta deplina. Cred ca se refera la biserica, nu la cei care vor ramane, pe pamant va fi valabil in continuare acel „in parte” doar pt cei care ajung in cer va fi cunoasterea totala si nu mai e nevoie nici de dar de cunostinta, nici de proorocie nici de restul.

   Ma gandeam… cum o sa se converteasca cei care raman in necazul cel mare, daca Duhul Sfant va fi luat…

   Nu o sa fie rapiti toti pocaitii, o sa ramana o gramada in necazul cel mare, multi dintre ei avand darurile Duhului Sfant. Oare sa inceteze ele brusc dupa aia?

   ! Cor 13:8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.

   9. Caci cunoastem in parte si prorocim in parte;

   10. dar, cand va veni ce este desavarsit, acest „in parte” se va sfarsi.

   11. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.

   12. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.

   Iulie 20, 2013 la 4:17 pm

   • Roxana

    ???? Nu stiu încă răspunsul dar ce crezi ca spune Pavel in 2 Tesaloniceni 2:7 ?

    Iulie 20, 2013 la 5:31 pm

   • Probabil ca daca ar fi vreun verset care sa poate fi interpretat in felul asta, atunci asta ar putea fi, dar de unde stim ca „cel ce o opreste” este Duhul Sfant… E vreun alt verset care sa duca la rapunsul asta? Eu doar intreb, ca nici eu nu stiu sigur cum e.

    2 Tes 2:7. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei.

    Iulie 20, 2013 la 5:53 pm

   • mihaela

    eu cred că în 2 tesaloniceni 2:17 este vorba despre timp. Că ceea ce opreste ca taina fărădelegii să lucreze pe deplin este doar faptul ca încă nu i-a sosit ceasul. ceva simular cu faptul că atunci când iudeii ar fi vrut să-L omoare pe Isus n-au putut-o face doar pentru că nu-I sosise timpul.

    „Ei căutau deci să-L prindă; şi nimeni n-a pus mâna pe El, căci încă nu-I sosise ceasul.

    „Isus a spus aceste cuvinte pe când învăţa pe norod în Templu, în locul unde era vistieria; şi nimeni n-a pus mâna pe El, pentru că încă nu-I sosise ceasul.”

    Iulie 25, 2013 la 4:29 pm

   • E posibil sa fie vb de timp..

    Iulie 25, 2013 la 7:52 pm

 2. Roxana

  Noi trebuie sa cercetam si Domnul ne va calauzii așa cum știe El !

  Iulie 20, 2013 la 6:27 pm

 3. T

  Şi Duhul şi Mireasa spun: „Vino!“.

  Pentru că taina fărădelegii lucrează deja, numai până când cel care o opreşte acum va fi luat din cale;

  Pentru o intelegere buna a evenimentelor viitoare, trebuie sa intelegem relatia Bisericii cu Hristos. El a lasat pe Mangaietorul aici pe pamant, Bisericii. El va reveni pentru a rapi Biserica, aceasta netrecand prin necazul cel mare. Duhul Sfânt a botezat pe toţi credincioşii într‑un singur trup (1. Corinteni 12:13 ). El locuieşte în acest un singur trup, care este o locuinţă a lui Dumnezeu (1. Corinteni 3:16 ) şi în fiecare mădular în parte (1. Corinteni 6:19 ).
  Aceasta cata vreme Biserica este pe pamant. Cand ea va fi rapita, nici Duhul nu va mai fi pe pamant, urmand a fi revarsat peste credinciosii care vor intra in imparatia de ani, atunci urmand a se implini profetia din Ioel, din care o „mostra” a avut loc in Fapte.

  August 6, 2013 la 3:29 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s