ROSE

Suferința-unealta lui dumnezeu

Ce am inteles eu din pocăința românească.

Dumnezeul roman și nu numai, (dar sa nu ne legam de capra vecinului), dacă vrea sa schimbe pe cineva va folosi întotdeauna suferința. De fapt el e incapabil sa schimbe omul altfel. Nu are putere și practic adora sa stea la taclale cu ala rău pentru a planifica minunatele capcane și situații prin care îi va șlefui pe cei care ii sunt supuși.

De exemplu, dacă cineva minte constant, va crea o situație prin care acesta sa se împiedice, sa dea cu capul de asfalt, sa ajungă la urgenta și apoi sa stea în pat o săptămână timp în care poate sa se gândească la faptele lui oribile și astfel se va schimba radical, pe viata, nu va mai minți niciodată și va depune mărturie cum crăparea capului l-a șlefuit.

Sau, cineva își înșeala nevasta, sa zicem ca tu îți înșeli nevasta. Asta e grav deci și metoda va fi mai crâncenă. Acest dumnezeu va conlucra cu cel rău pentru a defecta de ex frâna de la un tir, care va întra în plin, în lateral, în cardul de mașini oprite la semafor, în timp ce treci tu pe trecerea de pietoni. Dacă e măreț, atunci tre sa fie măreț. Se împușcă foarte mulți iepuri.

Practic dacă tu nu preacurveai, nici tu, nici ceilalți răniți din carambol nu aveau șansa să se schimbe, dumnezeu nu avea cum sa ii schimbe. Carambolul a fost creat pentru tine ca sa te schimbi și sa nu mai preacurvesti, dar practic a fost bine ca ai preacurvit, ce se făceau ceilalți fără preacurvia ta…. pentru ca uite, în felul asta șoferul tirului care și-a rupt picioarele în timpul accidentului și restul șoferilor cu coastele rupte, au reușit sa se sfințească, au avut un moment de conștientizare și s-au schimbat, au putut sta în spital suficient ca să poată medita.

Ce minunat, ce dumnezeu minunat avem. La cât mai multe conlucrari cu cel rău pentru schimbarea credincioșilor lui. Oamenii trebuie schimbați cumva cumva….

As putea da atâtea exemple minunate despre cum dumnezeu îi schimba pe pocăiții de la noi. Aproape la fiecare discuție cu ei aud cum suferința este tot ce le-a rămas.

Foarte rar cate un rătăcit care se lauda cu Dumnezeul lui care l-a schimbat asa supranatural prin adevăr de exemplu și care îl ajuta prin binecuvântări sa ajungă în asemănare cu Hristos. Aia cu harul ieftin și cu prosperitatea…. Huoooo!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s