ROSE

Binele absolut

Cea mai mare mirare a mea a fost sa vad ca oamenii nu mai sunt capabili sa înțeleagă noțiunea de bine. Și de aceea au o reticenta foarte mare fata de ideea ca Dumnezeu ar vrea sa le faca doar bine.

Conceptul general acceptat este acela de bine combinat cu rău. Liniștea, lipsa problemelor, bunăstarea sunt lucruri care se pare ca țin de diavol și nu de Dumnezeu, pe când suferința, boala, sărăcia sunt generate de Dumnezeu și nu de cel rău.

Inversarea volorilor s-a petrecut demult și a ajuns la nivel de ADN, oamenii cu sinceritate cred ca Dumnezeu nu are alte pârghii de a schimba omul decât prin a-l stoarce de putere prin suferinta.

Practic oamenilor le place suferință, adora suferință, se hrănesc cu suferință, și dacă le-o iei nu mai au rost în viata. Își duc viata în suferință, își fac copiii ca să le ofere șansa la suferință și tot asa…

Un Dumnezeu bun, care îți face doar bine e de neimaginat. Un Dumnezeu care te schimba doar prin adevăr și prin cunoasterea lui Isus, e iar de neimaginat.

Binele absolut prezent în gradina Eden care arata clar intențiile lui Dumnezeu cu privire la om, a ajuns de neacceptat in concepția de viata a comunității evanghelice.

Binele absolut a fost, este și va fi intenția lui Dumnezeu cu privire la om, indiferent dacă acesta mai e sau nu mai e capabil sa priceapă ideea de bine absolut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s